نقشه یابی QTL های تحمل گرما در گندم

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,936

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI04_569

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1386

Abstract:

گرم شدن جهان آه ناشی از افزایش میزان د ی اآسید آربن اتمسفر م یباشد آشاورزی را تحت تأثی قرار داده است. تنش گرما که به صورت دمای بالاتر از دمای مطلوب تعریف می شود، باعث کاهش عملکرد و کیفیت گندم می گردد. دماهای بالا در زمان گل دهی و تشکیل سنبلچه موجب کاهش تعداد دانه می گردد. در حالی که تنش گرما پس از گل شکفتگی و در طول دوره پر شدن دانه باعث کاهش تولید فسفات ها و انتقال آنها به دانه و همچنین پایین آمدن نشاسته سازی و ذخیره آن شده و به کاهش وزن دادنه و کیفیت آن می انجامد. مطالعات آسودو و همکارانش نشان داد که به ازای هر درجه افزایش دما به بالای 24 ، وزن دانه 4درصد آاهش می یابد . بررسی ها نشان داده اند که توارث تحمل گرما به صورت کمی و توزیع آن پیوسته می باشد. نقشه یابی مکان های ژنی کمی (QTL) یکی از روش هایی است که در دهه اخیر برای مطالعه ژنتیکی صفات کمی توسعه یافته است. در این روش تفرق هم زمان صفت کمی و نشانگرهای مولکولی بررسی می شود و در نهایت تعداد ژنها (عوامل مؤثر)، نوع عمل آنها و میزان اثر هر یک برآورده شده و مکان QTL ها روی ژنوم شناسایی می گردد. از این رو می توان از نتایج آن در گزینش به کمک نشانگر استفاده نمود. به علاوه مطالعه اثر پلیوتروپی، اثر متقابل QTL ها و نیز اثر QTL × محیط قابل بررسی است. هدف از مطالعه حاضر تعیین تعداد، مکان ژنومی و میزان اثر QTL های کنترل کننده تحمل گرما در گندم و شناسایی نشانگرهای پیوسته با آنها بوده است.

Keywords:

QTL , نقشه لینکاژی , تحمل گرما , گندم , جمعیت لاینهای اینبرد نوترکیب

Authors

ولی الله محمدی

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

محمدرضا قنادها

دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

عباسعلی زالی

استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

بهمن یزدی صمدی

استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • چرین هابش ملی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران _ کرمان مردادماه ...
  • Gupta, P.K. and R.K. Varshney. 2000. The development and use ...
  • Roder, M.S., V. Korzun and K. Wendehake. l998. A microsatellite ...
  • نمایش کامل مراجع