بررسی وضعیت سطح ایستابی آب زیرزمینی دشت اردبیل با تلفیق MCDM و تحلیل های فضایی

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 798

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ATTITTDE01_498

تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1395

Abstract:

منابع آب های زیرزمینی منبع بسیار مهمی جهت تامین آب مصرفی در بخش های کشاورزی، صنعت و شرب دشت اردبیل میباشد، از این رو بررسی تغییرات منابع آب زیرزمینی در برنامه ریزی و مدیریت پایدار این منابع از اهمیت فراوانی برخورداراست. در این پژوهش ، هدف سطح بندی وضعیت دهستان های موجود در دشت اردبیل از لحاظ بحران آب زیرزمینی وتغییرات آن طی سال های 1360 و 1391 می باشد. لذا از اطلاعات 39 چاه پیزومتری موجود در سطح دشت اردبیل اخذ شدهاز سازمان آب منطقه ای استفاده شده است. با استفاده از تکنیک وزن دهی جمعی ساده فازی و روش های درونیابی، سطحایستابی این پیزومترها درونیابی شده و نحوه تغییرات سطح ایستابی آن ها طی این دو دوره نمایش داده شده است. سپسنقشه نهایی فازی شده و وزن دار از دو نقشه سال 60 و سال 91 تهیه شده است. نتایج تحلیل، کاهش تقریبا 47 درصدیسطح ایستابی در سال 1391 نسبت به سال 1360 را نشان می دهد. در نهایت با استفاده از اطلاعات به دست آمده می تواناظهار داشت که دهستان های شرقی، ویلکیج مرکزی و فولادلوی شمالی بیشترین تغییرات از لحاظ افت سطح آب زیرزمینی راداشته اند که قسمت شرق و جنوب شرق دشت را شامل می شوند و دهستان های شمالی دشت نیز به سمت بحران پیش میروند که با توجه به نقشه سطح کشت و تراکم چاه عمیق، برداشت بیش از حد از منابع آب زیرزمینی در این ناحیه را عاملاصلی بحران قلمداد کرد.

Keywords:

Authors

جعفر جعفرزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی، دانشگاه تبریز، گروه سنجش از دور، دانشکده جغرافیا، نویسنده مسئول

هاشم رستم زاده

هیات علمی دانشگاه تبریز، گروه اقلیم شناسی،دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی

اسماعیل اسدی

عضو هیات علمی گروه مهندسی آب ، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :