تاثیر کاربرد انواع قارچ میکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفات آمونیوم بر غلظت کلروفیل، اسانس و محتوی نیتروژن گیاه رزماری در شرایط گلخانه

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 696

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BPCONF02_002

تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1395

Abstract:

به منظور تحریک ریشه زایی و تولید رزماری ( Rosmarinus officinalis ) در سال 1393 در گلخانه مجتمع آموزشی پژوهشی بقیه الله الاعظم دانشگاه زابل، بصورت فاکتوریل دو عاملی با 3 تکرار اجرا شد. سطوح تیمار کود فسفر ( فسفات آمونیوم ) معادل صفر، 25، 50، 75 و 100 کیلوگرم در هکتار و دو سطوح تیمار قارچ میکوریزای شامل Glomus intraradices و Glomus mosseae بودند. ویژگی های ارتفاع بوته، طول ریشه، قطر ریشه، قطر ساقه، وزن تر اندام هوایی، وزن خشک اندان هوایی، وزن تر ریشه، وزن خشک ساقه و تعداد برگ در بوته بررسی شدند. نتایج نشان داد که ارتفاع گیاه ( 195/1 میلی متر ) از تیمار گلوموس موسه آ و استفاده از 100 کیلوگرم در هکتار فسفات آمونیوم و کمترین میزان (110/1 میلی متر ) از تیمار گلوموس موسه آ و عدم کاربرد فسفات آمونیوم ( شاهد ) بدست آمد. افزایش کاربرد کود فسفات آمونیوم وزن تر و خشک اندام هوایی رزماری افزایش یافته است، بطوریکه اختلاف معنی داری بین عدم کاربرد فسفات آمونیوم ( شاهد ) و اولین سطح کودی ( 100 کیلوگرم در هکتار ) وجود داشت. همچنین بالاترین وزن خشک ساقه (8/04 گرم ) از کاربرد 75 کیلوگرم در هکتار و بالاترین وزن تر (8/6 گرم ) با استفاده از کاربرد 75 کیلوگرم در هکتار کود فسفات آمونیوم حاصل شد.

Authors

عزیز باقری

دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی، دانشگاه زابل

علیرضا سیروس مهر

عضو هیأت علمی دانشگاه زابل

محمدرضا اصغری پور

عضو هیأت علمی دانشگاه زابل

محمد فروزنده

عضو هیأت علمی دانشگاه زابل

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Habibzadeh Y and Abedi M. 2014. The effects of arbuscular ...
  • Hosseini Valiki SR, , Ghanbari S, Akbarzadeh M, Ghasempor Alamdari ...
  • Martinetti L, Quattrini E, Bononi M and Tateo F 2003. ...
  • Mathur N, Vyas A. 2000. Influence of arbuscular mycorrhizae on ...
  • Ozguven, M., Muzeaffer, K., Sener, B., Orhan, I., Sereroglu, N., ...
  • Srivastava AK, Singhs, Marathe RA. 2002. Organic citrus, soil fertility ...
  • نمایش کامل مراجع