مدیریت ریسک ایمنی و بهداشت شغلی در فاز بهره برداری سکوهای نفتی و ارایه راهکارهای مدیریتی بهبود(مطالعه موردی سکوی AB مجتمع نفتی ابوذر)

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,214

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCCMPGP01_015

تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1395

Abstract:

با توسعه صنایع و رشد تکنولوژی مسئله ریسک در صنعت و تنوع مخاطرات بطور چشمگیری افزایش یافته است.در چند دهه اخیر وقوع حوادث هولناکی مانند بوپال هند، سوسو ایتالیا ، فلیکسیورو انگلستان و همچنین شدت زیان های جانی و مالی سوانح در صنایع مختلف اهمیت شناسایی مخاطرات و کنترل ریسک های ایمنی و بهداشت شغلی را دو چندان نموده است.یک سیستم مدیریت ریسک ایمنی و بهداشت شغلی سازمان را در شناسایی، حذف و یا به حداقل رساندن ریسک های مرتبط با مسایل بهداشتی و ایمنی شغلی و حفظ سلامت کارکنان یاری می نماید.تحقیق پیش روی با هدف کاهش اثرات سوء مجتمع نفتی ابوذر AB ریسک های ایمنی ، بهداشت شغلی و ارایه راهکارهای مدیریتی به منظور ارتقاء و بهبود این سیستم در فاز بهره برداری سکوی واقع در 75 کیلومتری غرب جزیره خارگ انجام پذیرفته است. به منظور اجرای این مطالعه ابتدا با استفاده از بازدیدهای میدانی فعالیت های موجود در سکوی AB مجتمع نفتی ابوذر به طور کامل شناسایی و در کاربرگ HAZID1 که مطابق روش اجرایی استاندارد ایزو17776 تهیه شده بود درج گردیدند . سپس با استفاده از روش شاخص گذاری و سه فاکتور احتمال وقوع ، احتمال کشف، شدت و براساس نظر متخصصان عدد الویت ریسک برای هر یک از فعالیت ها محاسبه و در کاربرگ مذکور درج گردید. میزان اعداد الویت ریسک 2 برای هر کدام از فعالیت ها محاسبه شد و در انتها با توجه به نظرات متخصصان ،راهکارهای مدیریتی به منظور کاهش میزان ریسک فعالیت ها ارایه گردید.براساس یافته های پژوهش و با استفاده از روش فوق 60/2% ریسک ها در ناحیه ریسک های قابل تحمل،15/5% آنها در ناحیه ALARP (ریسک متوسط) و 24/3% در ناحیه ریسک غیرقابل تحمل (ریسک بالا) قرارداشتند.

Keywords:

مدیریت ریسک ایمنی و بهداشت شغلی , عدد الویت ریسک , میدان نفتی ابوذر , HAZID

Authors

قاسم پژمان ثانی

دانش آموخته دوره کارشناسی ارشد رشتهHSE،دانشگاه تهران، واحد پردیس ارس(مسئول مکاتبات)

سعید گیوه چی

استادیار دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران

حمیدرضا جعفری

استادیار دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • رضازاده، حجت الله، (1391)." مهندسی ایمنی سیستم و ارزیابی ریسک"، ...
  • _ خداشناسی، علیرضا، . (1389)." کاربد بررسی های ایمنی (هزوپ) ...
  • کوهپایی، علیرضا، ستاره، هاشم، (1385)." مهندسی ایمنی فرآیند (با رویکرد ...
  • جهانگیری، مهدی، نوروزی، محمد امین، (1391)." مدیریت و ارزیابی ریسک ...
  • Guideline ISO 17776, published _ ...
  • نمایش کامل مراجع