ارائه الگوی مناسب جهت تصمیم گیری در انتخاب مکان درمان و نوع ارائه خدمات درمانی برای مصدومین ناشی از حوادث شغلی با استفاده از GIS

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 477

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCCMPGP02_016

تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1395

Abstract:

مقدمه: خدمات امداد رسانی پس از وقوع حوادث اهمیت زیادی در بازتوانی و کاهش صدمات وارد آمده به مصدومین حوادث را دارد.در طرح ریزی شرایط اضطراری به خصوص محیطهای کاری کمتر به موضوع انتقال مصدومین به مراکز درمانی با امکانات مورد نیازپرداخته شده است. این وضعیت در محیطهای کاری با محل متغیر و پروژه ای یکی از مشکلات عمده می باشد. هدف از این پژوهشتعیین مراکز امداد و درمان منطقه و ارائه الگوی تصمیم گیری جهت تسریع انتقال مصدومین از محل کار موقت به بهترین مرکزدرمانی ممکن می باشد.روش کار: این پژوهش به صورت مداخله ای در یکی از پروژه های شرکت اکتشاف نفت و گاز در منطقه نفتی شیراز صورت پذیرفتهاست. زمان سپری شده از لحظه اطلاع حادثه تا رسیدگی پزشکی مورد نیاز مصدوم نسبت به شدت جراحات وارده بعنوان شاخصاستفاده شده است. شدت جراحات با استفاده از جداول استاندارد استخراج شده است. با شناسایی مراکز درمانی موجود در منطقه ومراجعه حضوری امکانات درمانی مورد بررسی و ثبت قرار گرفت. با استفاده از نرم افزار GIS اطلاعات به صورت مکانی ذخیره شد.الگوی تصمیم گیری در خصوص تعیین محل و نحوه انتقال مصدوم به شکل الگوریتم طراحی و اجرا گردید.نتایج: با ارائه الگو و استفاده از ان در مدت 23 ماه تعداد 115 حادثه منجر به جراحت روی داد که 74 مورد با حضور پزشکیار در محلکار 38 مورد در بهداری کمپ و 2 مورد با انتقال هلی کوپتری به کمپ و 1 مورد انتقال مستقیم مصدوم به مرکز درمانی تعیین شدهخدمات درمانی دریافت نمودند. متوسط زمان رسیدگی پزشکی برای مصدومین 17 دقیقه با انحراف معیار 7/9 دقیقه اندازه گیری شد.با مقایسه شاخص تعیین شده در مدت مشابه قبل و بعد از اجرای این طرح تغییرات شاخص در حوادث و زمانهای ثبت شده به میزان37/6 درصد بهبود را نشان می دهد.بحث: در محیطهای کاری که تغییرات محل کار در آن ماهیت اصلی کار را دارد نظیر اکتشاف معادن یا نفت، در خصوص طرح ریزیشرایط اضطراری دچار مشکلاتی از قبیل تعیین مراکز خدمات درمانی برای مصدومین خود می باشند. نتایج این تحقیق نشان می دهدکه می توان در برنامه ریزی شرایط اضطراری از داده های مکانی مرتبط با مراکز خدماتی استفاده نموده و مراکز بهینه از دو جنبه بعدمکانی از محل کار و خدمات ارائه شده را شناسایی و اولویت بندی نمود تا در مواقع خاص با یک الگوی ساده در خصوص نحوه ومحل انتقال مصدومین تصمیم گیری نمود.

Authors

حسن عیسی آبادی

مدیر HSE شرکت ژئوفیزیک دانا

امیرحسین قاسمی

کارشناس ارشد ژئوفیزیک دانا

میثم حیدری

کارشناس ژئوفیزیک دانا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • محمد فام ایرج، ذکایی حمیدرضا، سیمایی نوا، بررسی اپیدمیولوژیکی حوادث ...
  • راکعی سید محمد، فروز نادر، بررسی میانگین زمان سپری شده ...
  • محبی، عبدالرضا دلاوری، مسعود ثقفی‌نیا، علی کبیر، بررسی وضعیت امداد ...
  • Abbasi Sh, Khayambashi AM, Ferdosi M. Statistical Process Control of ...
  • World Healt Report 2003. Shaping the future. from ...
  • http ://www.who. int/entity/whr/2 _ _ 3/en/whr0 3_en.pdf ...
  • نمایش کامل مراجع