CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) بر روش های اجرای پروژه ، رهیافتی از (طرح-مناقصه-ساخت) بسوی اجرای تجمیعی پروژه (IPD)

عنوان مقاله: تاثیر مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) بر روش های اجرای پروژه ، رهیافتی از (طرح-مناقصه-ساخت) بسوی اجرای تجمیعی پروژه (IPD)
شناسه ملی مقاله: NCCPM02_006
منتشر شده در دومین کنفرانس ملی مدیریت ساخت و پروژه در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

سعید بنی هاشمی - دانشجوی دکترای مدیریت ساخت،دانشگاه تکنولوژی سیدنی
سعید خلیلی قمی - کارشناس ارشد مدیریت ساخت، رئیس هیئت مدیره شرکت آفتاب کویر

خلاصه مقاله:
در سالهای اخیر، پروژه های ساختمانی در فاز طراحی و اجرا شاهد پیچیدگی های روزافزونی بوده اند طوریکه به نظر میرسد روش های سنتی جاری یارای مقابله با تحولات رخ داده را ندارند. روش فعلی اجرا و تحویل پروژه های ساختمانی در کشورمان، طرح-مناقصه-ساخت مبتنی بر سیستم CAD بوده که دارای نواقص متعددی از جمله گسیختگی بخش های شرکت کننده از قبیل مشاور، پیمانکار و کارفرما، عدم کارایی در اشتراک اطلاعات و مستندات پروژه و نبود بستر مناسب جهت به کار گیری تکنولوژی های اطلاعاتی نوین است. مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) که در حال حاضر یگانه تکنولوژی پیشرو در عرصه ی طراحی، مهندسی، اجرا و مدیریت پروژه های ساختمانی به شمار می آید، توانایی بالقوه ای در نقش آفرینی مثبت در این راستا دارد به شرطی که بتوان آن را در قالب روشی کارآمد از اجرا و تحویل پروژه های ساختمانی قرار داد. هدف از این مقاله، ارائه ی تصویری روشن از روند فعلی (طرح-مناقصه-ساخت) و اتکای آن بر CAD و وجوب حرکت به سمت روش اجرای یکپارچه ی پروژه (IPD) و مبتنی بر سامانه BIM است و در آن چارچوب مفهومی این مفهوم تشریح میشود.

کلمات کلیدی:
مدل سازی اطلاعات ساختمان، طرح-مناقصه-ساخت، اجرای تجمیعی پروژه مدیریت و اجرای پروژه های ساختمانی، صنعت ساختمان Building Information Modelling و BIM و IPD

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/461363/