طراحی فضاهای بازی با رویکرد ارتقاء هوش هیجانی کودکان؛ تدوین اصول و ارائه شیوه طراحی بدیع در نمونه موردی پارک شهید رجایی زنجان

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,095

This Paper With 26 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

PESSH02_022

تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1395

Abstract:

اسلام درباره نقش مهم بازی در سلامت جسمی و روانی کودکان سفارش های مهمی را به مسلمین نموده است. متخصصان بر اهمیت بهره هوش هیجانی و نقش آن در کمک به کودکان برای افزایش سطح اعتماد به نفس و مسئولیت پذیری و نهایتاً تبدیل شدن به بزرگسالی که بتوانند به مهارت با دیگر افراد جامعه ارتباط بر قرار کنند تأکید می کنند.تحقیق ها نشان داده است دو شاخص عمده «دقت» و «کارایی» سبب افزایش هوش هیجانی می گردند. لذا در طراحی فضاهای بازی ارتقاء دهنده هوش هیجانی این دو شاخص جزو نکاتی هستند که باید در طراحی فضاهای شهری لحاظ گردند؛ حال آن که کودکان به دلایل مختلف دارای ویژگی هایی هستند که نیازمند درک و افزایش هوش هیجانی بوده و این مورد می تواند در طراحی پارک ها و فضاهای مخصوص بازی برای آن ها رعایت گردد. این پژوهش بر آن بوده است که موضوع روش های ارتقاء هوش هیجانی را به فضاهای شهری کشانده و باعث ارتقاء هوش هیجانی در کودکان شود. و این موضوعی است که متأسفانه در پژوهش های موجود یا بدان پرداخته نشده یا متأسفانه از بعد طراحی فضای شهری (و نه از منظر روان شناسی محیطی) به آن نگریسته شده است و این موضوع جزو نوآوری های این پژوهش است.یافته های حاصل از پژوهش و طراحی نمونه نشان داد مشخصه محیط مناسب، وجود محرک ها و انگیزه های لازم و منطبق با هر مرحله رشد کودک است. توجه به جغرافیای فضا و طراحی محیط و ایجاد تنوع در ویژگی های بصری و عاطفی و گوشه ها و زوایای مختلف آن می تواند تأثیر بسزایی در سازگاری کودکان با مکان داشته و تعلق خاطر آنان و هوش هیجانی را افزایش دهد .در طراحی انجام یافته، 20نوع ایده در ایدئوگرام ارائه و آزمون شده که هر کدام به نوعی باعث بالارفتن هوش هیجانی در کودکان با رده سنی متفاوت می شود؛ هرچند که در طراحی باید سایت قرار گیری وسایل بازی از نظر اقلیمی(منطقه جغرافیایی) امنیت و مراقبت مورد نیاز وسایل بازی در نظر گرفته شود.

Authors

علی شکوهی

استادیار، گروه طراحی شهری، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران. (نویسنده عهده دار مکاتبات)

سیده الهام موسوی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه طراحی شهری، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

مسعود حجازی

استادیار، گروه روانشناسی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ر و ش ها ی تحقیق کیفی د ر تو ...
  • با غ شهر، شما ر 5 د و ا ز ...
  • د ا نیل (1389) : _ هیجا نی، ترجمه : ...
  • نو ین د ر گر افیک محیطی پا رک کو ...
  • هو شمندفر، سپید ه ؛ ر حیم ز ا د ...
  • کا مل نیا، حا مد، حقیر، سعید ؛ (1388) ؛ ...
  • ا عظم ؛ (1391) : "پا رک مفهو می، ...
  • نا ر و ئی، بهر و ز ؛ (1389)، کا ...
  • Mayer, J.D. Caruso, D.R. and Salovey, P. (2000), "Selecting a ...
  • نمایش کامل مراجع