تحلیل سازوکار گسلههای شرق مازندران با استفاده از پردازش دادههای مغناطیس هوابرد

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 752

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SEEAP02_039

تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1395

Abstract:

فعالیتهای تکتونیکی شدید البرز سبب شده استان مازندران گسله های فراوانی را به خود ببیند و تقریباً بیش از 70 درصد از مساحت استان و بسیاری از مناطق جمعیتی شهری و روستائی آن بر روی گسله و یا در حاشیه گسله ها قرارگیرد. از جمله ابزارهای ارزان و قدرتمند برای به نقشه درآوردن ساختارهای زمینشناسی پنهان در مقیاس وسیع و برآورد ضخامت، عم و گسترش حوضههای رسوبی، روش مغناطیس هوابرد است. فیلترهای مختلفی را میتوان بر روی داده های شدت میدان مغناطیسی حاصل از برداشت مغناطیس هوابرد برای تفکیک ساختارهای مختلف زمینشناسی بهکار برد. از جمله این فیلترها، فیلتر ادامهی فراسو است که با اعمال آن، پاسخ مغناطیسی مشاهده شده از سطوح ارتفاعی پایینتر ناشی میگردد. در این تحقی ، نخست، داده های مغناطیس هوابرد شرق استان مازندران مورد پردازش اولیه قرار گرفته و نتیجتاً سازندهای مختلف از یکدیگر تمییز و تفکیک دادهشده است و سپس با اعمال فیلتر ادامهی فراسو بر روی دادههای مذکور حدود سازندها به ازای سطوح ارتفاعی مختلف تعیین شد. با محاسبهی خط مرزی گسل به ازای سطوح ارتفاعی مختلف، شیب گسلههای موجود در منطقه /(ز جمله گسلههای خزر، شمال البرز، آستانه، بادله، للاه بناد و ...) از روی دادههاای مغناطیسای منطقه تعیین و محاسبه شد. نتایج به دست آمده بهخوبی با نتایج موجود روی نقشه ها و مطالعات زمینشناسی منطقه مطابقت دارد و اهمیت روش مورد استفاده را با توجه به وسعت زیاد منطقه برداشت دادههای مغناطیس هوابرد نشان میدهد.

Authors

میعاد بادپا

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوفیزیک(گرایش ژئوالکتریک)، گروه ژئوفیزیک، دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود ، شاهرود،

ابوالقاسم کامکار روحانی

دانشیار، گروه ژئوفیزیک، دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود ، شاهرود

علیرضا عربامیری

دانشیار، گروه ژئوفیزیک، دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود ، شاهرود

مهدی محمدی ویژه

دانشجوی دکتری ژئوفیزیک(گرایش الکترومغناطیس)، موسسه ژئوفیزیک، دانشگاه تهران، تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :