بررسی اثرات فیتوتوکسیک گزانتوتوکسین

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 507

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICDAT01_037

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395

Abstract:

گزانتوتوکسین فرانوکومارینی ازدسته فنیل پروپانوییدهاست.درواقع نوعی کتونی که اولین بار درمیوه گیاه فاگورااگزانتوکسی لوییدس استخراج گردیده است.این ترکیب در گیاهان تیره چتریان Apiacaec تیره سداب Rutacaec ازجمله عصاره ترنج و هویج وحشی یافت می شود.همچنین این ترکیب به عنوان داروی بیماری پوستی برص تحت عنوان سورالن یاپسورالن استفاده می شود. شود،دراین پژوهش اثر فیتوتوکسیک گزانتوتوکسین برروی گیاه مدل کاهو مورد بررسی قرارگرفت.پارامترهای فیزیولوژیک مورد ارزیابی شامل جوانه زنی بذر و همچنین رشدریشه چه و ساقه چه گیاه چه کاهو می باشد.ابتدا 20 میلی گرم از گزانتوتوکسین را در کمترین مقدار استون حل کرده و محلول را به حجم 20 میلی لیتر رساندیم (محلول استوک 1 میلی گرم بر میلی لیتر بدین ترتیب تهیه شد)سپس غلظت های مختلف گزانتوتوکسین شامل 0.1،0.01،0.001،0.0001،1 میلی گرم بر میلی لیتر با رقیق سازی محلول استوک در اب مقطر تهیه گردید.همچنبن یک نمونه حاوی اب مقطر به همراه کمترین میزان از استون به عنوان شاهد در نظرگرفته شد.تیمارهای موردنظردر چهارتکرار،هرتکرار شامل 25 بذرودرپتریدیشهای استریل شده و مفروش با کاغذ واتمن صورت گرفته و پتریدیشها در انکوباتوردر دمای 25 درجه سیلسیوس قرار داده شد.نتایج بدست امده نشان دادکه گزانتوتوکسین در تمامی غلظت های مورد تیمار یعنی( 0.0001) میلی گرم بر میلی لیترو بالاتراثر منفی بر جوانه زنی،رشدریشه چه،و ساقچه کاهو داشته ،طوری که در غلظت 1میلی گرم بر میلی لیتر کاملأاز جوانه زنی بذرهای کاهو جلوگیری می کند همچنین ترکیب گزانتوتوکسین مانع ریشه زایی بذر ها می شود. امروزه مطالعات برروی ترکیبات دارای خاصیت اللوپاتیک بویژه در حیطه ی کشاورزی مورد توجه قرار گرفته وهدف از این مطالعات دستیابی به علف کش های طبیعی جهت جایگزینی با انواع مصنوعی است.

Authors

زینب قربانی

دانشجوی کارشناسی ارشدفیزیولوژی گیاهی،دانشکده علوم،دانشگاه محقق اردبیلی،اردبیل

سید مهدی رضوی

دانشیارزیست شناسی،فیزیولوژی گیاهی،دانشکده علوم،دانشگاه محقق اردبیلی،اردبیل

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • نویسنده, م. البافی ح. . .. میقانی, ف., حجازی, ا., ...
  • uupup_ Dewick, P. M. (2009). Medicinal Natural Products: A Biosynthetic ...
  • Seyed mehdi Razavi, 201 1, Plant Coumarins as Allelopathic Ag ...
  • .James j .Ferguson, Bala Rathinasa bapathi, and Carlene A.Chase Biological ...
  • نمایش کامل مراجع