بررسی پیامدها و اثرات اجرای طرح های روستایی (مطالعه موردی روستاهای فور خاص و دره عباس شهرستان درمیان استان خراسان جنوبی)

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 436

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICDAT01_436

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395

Abstract:

اجرای طرح هادی روستایی به منزله یک مداخله فیزیکی، روستاها را از ابعاد مختلف (زیست محیطی، اجتماعی - فرهنگی، اقتصادی و مدیریتی - نهادی) دستخوش تغییر و تحول کرده است. بررسی های مقدماتی انجام گرفته بر روی گل میزان اثر بخشی طرح هادی حاکی از آن است که این طرح سطح شاخص های محیطی، اجتماعی - فرهنگی و کالبدی را ارتقا داده است. این پژوهش نیز بر اساس روش توصیفی و تحلیلی و نیز همبستگی و بهره گیری از شاخص های چهارگانه برنامه ریزی طرح های هادی از طریق پرسش نامه و طیف لیکرت در آن جهت بررسی پیامدها و اثرات کالبدی اجرای طرح هادی روستایی مطالعه موردی روستاهای فور خاص و دره عباس از توابع شهرستان درمیان می باشد. طی بررسی اولیه در پنج شاخص بررسی شده، شاخص زیست محیطی نسبت به دیگر شاخص ها و سپس شاخص اقتصادی از وضعیت خوبی برخوردار نمی باشد. نتایج آزمون بارتلت و شاخص KMO برای ارزیابی اثرات اجرای طرح هادی با سطح معنی داری 0/000 مورد اثبات قرار گرفت و طرح هادی روستایی در این دو روستا بر اساس نتایج این آزمون مثبت ارزیابی شده است. بررسی تحلیل عاملی نیز نشان داد که پنج عامل مورد بررسی در مجموع 70/11 درصد واریانس کل را تبیین کرده اند که حاکی از میزان واریانس بالای تدوین شده توسط عامل های استخراج شده دارد. بنابراین در این قسمت نیز اجرای طرح هادی بیانگر نتایج مثبت آن می باشد. نتایج حاصل از تحلیل فرضیات نیز بیانگر آن است که از بین هشت فرضیه مورد بررسی بیشتر فرضیات اثبات گردیدند و تنها در بخش های اشتغال زایی و زیست محیطی فرضیه مورد تأیید قرار نگرفت. در واقع براساس آزمون پیرسون در کلیه فرضیه ها یعنی اجرای طرح هادی در تغییرات کالبدی، مهاجرت معکوس، مشارکت همه جانبه (معناداری 0/000) مورد تأیید قرار گرفتند و تنها در بخش اشتغال زایی زیست محیطی با سطح معنی داری (Sig =0.09 برای مردم و 0/07 برای کارشناسان) و (Sig =0.06برای کارشناسان 0/07 برای مردم) که تأیید نگردید.

Keywords:

Authors

فرهود گل محمدی

استادیار و دکترای رشته ترویج و آموزش کشاورزی و عضو هیئت علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند و عضو بسیج اساتید استان خراسان جنوبی

محمدرضا محمدزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته توسعه روستایی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند و کارشناس ارشد نظارت و ارزیابی طرح های عمرانی در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان خراسان جنوبی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :