بررسی ویژگی های معماری اسلامی در ساخت و ساز جوامع روستایی و دلایل عدم استقبال مردم از این نوع معماری (مطالعه موردی روستای مغویه استان هرمزگان)

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 553

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IRANIESLAMI01_077

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395

Abstract:

با نگاهی اجمالی به وضعیت ساخت و ساز روستایی می توان سوق یافتن این جوامع به سمت معماری و مسکن غیر اسلامی درک کرد. دلایل متعددی از این سیر حرکت و تغییر چهره بافت های روستایی می توان نام برد که در این نوشتار با مطالعه موردی در روستای مغویه از منازل مسکونی و آثار معماری اسلامی همراه خواهد بود. ضرورت بررسی تغییر سیمای مسکن و دور شدن از معماری اصیل ایرانی- اسلامی در روستا زنگ خطر بزرگی برای جوامع روستایی است چرا که در این جوامع نشانه ها و نمونه های بیشتری از معماری اسلامی- ایرانی نسبت به جوامع شهری قابل مشاهده است. در این نوشتار به مطالعه موردی ساختمان های موجود در روستای مغویه با ویژگی های معماری اسلامی ,به بررسی عوامل و دلایل عدم استقبال جوامع روستایی از معماری اصیل ایرانی- اسلامی از دو منظر فرهنگی و مهندسی پرداخته شده است. نتایج حاصل از مطاللعات از منظر فرهنگی بیانگر این است که سرعت حرکت جوامع روستایی به سمت معماری های غیر بومی رو به فزونی است هرچند این سیر حرکت در جوامع شهری بسیار سریع تر از جوامع روستایی است اما مهاجرت به شهرها و گاها الگوبرداری های ناقص از مسکن شهری توسط روستاییان، تصویر و چهره روستاها را به صورت ناموزون و نامتناسب با فضای یک جامعه روستایی سبب شده است.از منظر مهندسی نیز عدم تطابق آیین نامه ها با ویژگی های معماری اسلامی در ایجاد محدودیت استفاده از معماری اسلامی در جوامع روستایی مؤثر بوده است.

Authors

فرج اله نصیری

معاونت بازسازی و مسکن روستایی استان فارس، شیراز، بلوار گلستان، اداره کل بنیاد مسکن فارس

محمدامین عبادی

کارشناس فنی مهندسی بنیاد مسکن فارس، شیراز، بلوار گلستان، اداره کل بنیاد مسکن فارس

صاحبه مهدی زاده

ناظر نظام فنی و روستایی بنیاد مسکن فارس، لار، شهرجدید، 12 متری اداره تربیت بدنی، کوچه فرهنگ 15

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • نقی زاده، م. تاملی در شناخت مبانی مسکن اسلامی ایرانی، ...
  • ابوالقاسمی، ل. هنر و معماری اسلامی ایرانی به کوشش علی ...
  • شایان، ح ر. معماری، فرهنگ و ارتقاء کیفیت محیط انسان ...
  • بانیان، م ر.، نیکودل، ف. بررسی انواع نورگیری و روش ...
  • نمایش کامل مراجع