CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه روش های طبقه بندی تطارت شده در تهیه ی نقشه کاربری اراضی بر اساس داده های ماهواره لندست (مطالعه موردی: حوضه زرینه رود)

عنوان مقاله: مقایسه روش های طبقه بندی تطارت شده در تهیه ی نقشه کاربری اراضی بر اساس داده های ماهواره لندست (مطالعه موردی: حوضه زرینه رود)
شناسه ملی مقاله: ABYARI12_041
منتشر شده در دوازدهمین همایش سراسری آبیاری و کاهش تبخیر در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهدیه فرشادمهر - دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی آب ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مهدی مفتاح هلقی - دانشیار مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مهنوش مقدسی - استادیار، مهندسی آب، دانشگاه اراک
خلیل قربانی - استادیار، مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

خلاصه مقاله:
یکی از اطلاعات بسیار مهم در مطالعات ساماندهی حوضه های آبریز و اتخاذ تصمیم گیری های مدیریتی، نقشه های کاربری اراضی است که شناختی از کم و کیف منابع کشاورزی، جنگلی، مرتعی، زراعت و سایر کاربری ها ذر منطقه مورد مطالعه ارایه می نماید. در این مطالعه برای یافتن بهترین روش طبقه بندی نظارت شده ‏در تهیه نقشه کاربری اراضی در حوضه زرینه رود، یکی از زیر حوضه های حوضه دریاچه ارومیه، از تصویر سنجده ‏TM ‏در تیرماه 1390 ‏و از روش های طبقه بندی نظارت شده ‏شامل حداکثر شباهت، حداقل فاصله، ماهالانوبیز،متوازی الاسطوح و SAM استفاده ‏شد. انتخاب نمونه های تعلیمی مورد نیاز برای طبقه بندی کاربری های مختلف در منطقه با شناخت منطقه و از طریق جمع آوری نمونه در گوگل ارث صورت گرفت. واحدهای مختلف کاربری اراضی در این تحقیق برای تهیه نقشه کاربری اراضی شامل اراضی زراعی، باغی، آب، مرتع و دیم می باشند. نتایج نشان داد روش حداکثر شباهت با فریب کاپای76% و دقت کلی 85% مهمترین روش برای بدست آوردن نقشه کاربری اراضی در منطقه می باشد و روش متوازی السطوح با ضریب کاپای 0.15 ‏کم ترین دقت را در بین روش های مورذد مطالعه داشت

کلمات کلیدی:
سنجش از دور، نقشه کاربری اراضی، حداکثر شباهت، حداقل فاصله، ماهالانوبیز، متوازی السطوح، SAM

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/475856/