CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی اثرات اقتصادی - اجتماعی وامنیتی احداث بازارچه های مرزی و نقش آن در توسعه مناطق مرزی (مطالعه موردی: بازارچه ی مرزی چذابه بستان)

عنوان مقاله: ارزیابی اثرات اقتصادی - اجتماعی وامنیتی احداث بازارچه های مرزی و نقش آن در توسعه مناطق مرزی (مطالعه موردی: بازارچه ی مرزی چذابه بستان)
شناسه ملی مقاله: CSSG01_010
منتشر شده در نخستین همایش بین المللی جامع علوم اجتماعی ایران در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

عبدالحسین اختری مفرد - کارشناسی ارشد، گروه علوم اجتماعی، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران
مهدی ادیبی سده - دانشیار، گروه علوم اجتماعی، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران

خلاصه مقاله:
این تحقیق، حاصل پژوهشی میدانی از بازارچه مرزی بستان در استان خوزستان است که با استفاده از روش کمی و کیفی صورت گرفته است. در این مقاله سعی شده است اثرات اقتصادی - اجتماعی و امنیتی بازارچه مرزی چذابه بستان به عنوان پدیده ای اقتصادی بر متغیرهای رفاهی، اجتماعی و امنیتی، مورد ارزیابی قرارگرفته است. روش انجام این تجقیق در بخش نظری، کتابخانه ای و اسنادی و در بخش عملی، پیمایشی است. در این بررسی بازارچه مرزی چذابه بستان به عنوان نمونه انتخاب شده تا بررسی دقیق روی آن صورت گیرد ودر نهایت با بررسی عمقی مساله نتایج و دستاوردهای زیر حاصل شده است، فعالیت بازارچه مرزی باعث ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم، همچنین تحرک شغلی مرزنشینان گردیده که سهم اشتغال غیرمستقیم به مراتب بیشتر از اشتغال مستقیم است. همچنین فعالیت بازارچه مرزی بستان باعث افزایش درآمد مرزنشینان و ساکنان شهرستان شده است. استقرار بازارچه بستان و ایجاد اشتغال برای ساکنین مرزنشین توانسته از مهاجرت ساکنان این منطقه به شهر بکاهد و همچنین تا حدود زیادی از اقتصاد غیر رسمی در این منطقه کاسته است. بازارچه مرزی بستان تاثیر زیادی در تامین مایحتاج نیازهای ساکنین مرزنشین داشته و کالاهای مبادله شده عمدتا رویکرد فرا استانی وفرا منطقه ای داشته است.

کلمات کلیدی:
بازارچه مرزی، افزایش توان های اقتصادی - اجتماعی وامنیتی، توسعه، شهربستان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/477300/