CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی شاخص های توسعه پایدار و معماری بومی محلی درروند طراحیبازار سنتی (مطالعه موردی بازار تاریخی شهرستان خوی)

عنوان مقاله: بررسی شاخص های توسعه پایدار و معماری بومی محلی درروند طراحیبازار سنتی (مطالعه موردی بازار تاریخی شهرستان خوی)
شناسه ملی مقاله: ARUES04_035
منتشر شده در دومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی معماری، مرمت، شهرسازی ومحیط زیست پایدار در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

داوود سعادت - دکترای مهندسی معماری ، مدرس دانشگاه آزاد واحد بین المللی جلفا، تبریز، ایران
امید حسنعلی زاده - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی جلفا، گروه هنر و معماری، ایران.
قاسم سلطانفام - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی جلفا، گروه هنر و معماری، ایران

خلاصه مقاله:
شهر امروز عرصه تکاپوی انسانی در تار و پودی از بافت های متنوع از جمله تجاری و اقتصادی است و انسان امروز در جایگاه کنشگر حساسی است که در هر لحظه می تواند آفریننده ی صحنه ها معنادار در چنین فضایی باشد . مجموعه ی پیچیده ی زندگی شهری، جهت بقای حیات خود، حوزه های خاصی را می طلبد که نقش بهبود دهنده و حتی تسریع بخش و یا اصطلاحاً کاتالیزگر را بر عهده دارند. بازار ها جز آن دسته از حوزه هایی هستند که توانسته اند به خوبی این وظیفه ی - - خطیر را ایفا نمایند. بازار به مثابه ی یک موجود زنده است که حیات ارگانیک آن منوط به تداوم پیوند عناصر دیگری است که در یک جامعه شهری حضور دارند . بر اساس مطالعات تحلیلی و توصیفی، موضوع توسعه پایدار چند دهه ای است که در سال های در حوزه معماری و شهرسازی توسط محققان مختلف در سراسر دنیا بیان گردیده است. امروزه با مطالعه بعضی ازفضاهای سنتی، به اثبات رسیده که بسیاری از آنها با توجه به ملاحضات زیست محیطی و توسعه پایدار احداث شده اند. لذا در این تحقیق ابتدا به بررسی شاخص های پایداری و سپس به مقایسه تطبیقی آنها با ویژگی های کالبدی بازار پرداخته خواهد شد. نتیجه این مطالعات نشان می دهد که راهکارهای مطلوبی در کاهش مصرف انرژی های فسیلی و در نتیجه کاهش آلودگی و گرمایش منطقه ای و باز طراحی چنین مکان هایی بر اساس الگوهای معماری اسلامی و پایدار پرداخت

کلمات کلیدی:
: توسعه پایدار، فضای شهری تجاری، معماری بومی محلی، بازار

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/478249/