CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

استفاده از تجزیه و تحلیل آماری در تعیین روند تغییرات برخی از خواصفیزیکوشیمیایی خاک در شبکههای پخش سیلاب(مطالعه موردی پخش سیلاب سوران)

عنوان مقاله: استفاده از تجزیه و تحلیل آماری در تعیین روند تغییرات برخی از خواصفیزیکوشیمیایی خاک در شبکههای پخش سیلاب(مطالعه موردی پخش سیلاب سوران)
شناسه ملی مقاله: ICEASCONF01_495
منتشر شده در کنفرانس بین المللی مهندسی و علوم کاربردی در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

حسین جهانتیغ - استادیار گروه منابع طبیعی و آبخیزداری مجتمع آموزش عالی سراوان، ایران
عبدالرسول شفیعی دستجردی - کارشناس ارشد پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان، ایران
محمدتقی اربابی سرجو - دانشجوی کارشناس ارشد بیابانزدائی مجتمع آموزش عالی سراوان، ایران
محسن فراهی - مربی پژوهشی مجتمع آموزش عالی سراوان، ایران

خلاصه مقاله:
یکی از اهداف پروژههای پخش سیلاب، بهرهبرداری از سیلاب در مناطق خشک و نیمه خشک و تبدیل اراضی لمیزرع به نواحی مستعد و حاصلخیز است که از نظر مقوله بیابانزدائی حائز اهمیت زیادی میباشد. این سیلابها حاوی رسوبات معلق فراوانی بوده که در تغییر خواص فیزیکی و شیمیایی خاکهای عرصه پخش سیلاب میتواند مؤثر باشد. هدف این تحقیق بررسی تأثیر سیلابهای پخش شده بر روی خصوصیات فیزیکوشیمیایی خاکهای عرصه پخش سیلاب سوران در استان سیستان وبلوچستان میباشد. در این مطالعه تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آزمون پارامتری واریانس دو طرفه و گروهبندی میانگین تیمارهای آزمایشی با استفاده از آزمون آماری دانکن در سطح احتمال 5 درصد انجام گرفت. به طور خلاصه نتایج حاکی از آن بود که در نوار اول، بافت غالب آن یعنی بافت Silty Loam به مرور زمان به بافت درشتدانهتر Sandy Loam تبدیل گشته است. در نوار دوم تغییرات بافتی تقریباً ثابت باقی مانده است ولی در نوار سوم تنها مستطیل میانی R3C بافت درشتدانه Sandy Loam آن به بافت ریزدانهتر Loam Loam پخش سیلاب بوده است. پارامتر واکنش گل اشباع خاک pH درصد مواد خنثی شونده خاک TNV و سولفات کلسیم آبدار خاک تفاوت معنیداری را از خود نشان ندادند و بدون تغییر ثابت باقی ماندند. مقادیر هدایت الکتریکی خاک EC نسبت جذب سدیم SAR درصد سدیم تبادلی ESP کاتیون کلسیم Ca2+ کاتیون سدیم Na+ و آنیون کلر Ci خاک به ترتیب 57، 43، 36، 38، 64 و 65 درصد کاهش یافتهاند که مربوط به پدیده آبشویی پخش سیلاب میباشد

کلمات کلیدی:
رسوب، خواص فیزیکوشیمیایی خاک، پخش سیلاب، سوران

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/483343/