CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی عوامل موثر بر عدم وجود پایداری اجتماعی در مجتمع های مسکونی شهرهای جدید؛ (در مقیاس روابط درونی مجموعه ها و ارتباطات خارج از واحد های مسکونی)

عنوان مقاله: بررسی عوامل موثر بر عدم وجود پایداری اجتماعی در مجتمع های مسکونی شهرهای جدید؛ (در مقیاس روابط درونی مجموعه ها و ارتباطات خارج از واحد های مسکونی)
شناسه ملی مقاله: ARCHITECTUREUR01_043
منتشر شده در کنفرانس بین المللی مهندسی معماری و شهرسازی در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

امیرسعید محمودی - دانشیار دانشکده معماری، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران، تهران، ایران
حمیدرضا شیخیه گل زردی - دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
مفهوم مسکن، تنها محدود به جنبه های فیزیکی و ظاهری نمی باشد؛ بلکه در طراحی مسکن تمامی جنبه های اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی باید مورد مطالعه و بررسی دقیق قرار گیرند. از این رو توجه به مفهوم پایداری اهمیت می یابد. در شهرهای جدید تنها به جنبه های فیزیکی و تا حدودی جنبه های اقتصادی توجه شده است و اغلب، نیازهای انسان در اولویت طراحی قرار نگرفته است. مقاله حاضر به بررسی عوامل موثر در این زمینه یعنی عدم توجه به نیازهای انسان و به طور گسترده تر عدم وجود پایداری اجتماعی، پرداخته است. وجود پایداری اجتماعی در مجتمع های مسکونی را می توان به سه مقیاس کلی پیوند بیرونی مجموعه های مسکونی با محیط های مجاور؛ مقیاس روابط درونی مجموعه ها و ارتباطات خارج از واحد های مسکونی و مقیاس واحد های مسکونی تقسیم بندی نمود. هدف این مقاله بررسی این عوامل در مقیاس روابط درونی و ارتباطات خارج از واحدهای مسکونی، در مجتمع های مسکونی شهرهای جدید، می پردازد. روش تحقیق به کارگرفته شده در این مقاله، روش تحلیلی- توصیفی است. این تحقیق کاربردی است و هدف آن ارتقای پایداری اجتماعی در مجتمع های مسکونی شهرهای جدید است. در نهایت نیز تمام عوامل موثر و زمینه های پایداری اجتماعی دسته بندی شده و راهکارهایی برای آنها ارائه شده است.

کلمات کلیدی:
پایداری اجتماعی، مسکن، مجتمع مسکونی، شهرهای جدید

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/484409/