بررسی میزان مبادلات آب مجازی و اصلاح ساختار تجارت محصولات عمده کشاورزی در جهت ارتقاء بهره وری آب با استفاده از روش نظریه بازی ها

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 563

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICSDA02_113

تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395

Abstract:

محدودیت منابع انرژی همواره از دغدغههای اصلی بشر بوده است؛ دراین میان آب بعنوان یک منبع کمیاب و حیاتی از جایگاه ویژهای برخوردار است. بحران آبی حاکم، افزایش روزافزون جمعیت و به طبع آن رشد تقاضای غذا، تدبیر برایارتقاء بهرهوری آب در بخش کشاورزی را به ضرورتی انکارناپذیر تبدیل نموده است. تجارت آبمجازی به عنوان راهکاری نوین میتواند با ایجاد تعادل در ترازآبی هر کشور درجهت حفظ امنیتغذایی، افقهای روشنی را برای ملتهای جهانترسیم نماید. با توجه به قرارگیری ایران در ناحیه خشک و کمآب، در این تحقیق با هدف ارتقاء بهرهوری آب کشاورزی،به بررسی چگونگی مبادلات محصولات کشاورزی بر اساس میزان آب مجازی محتوی آنها پرداخته ایم. لذا با انتخاب شماری از محصولات عمده صادراتی و وارداتی، با در نظرگیری میزان مصرف و قیمت واقعی آب، عملکرد و ارزش مبادلاتی محصول، با استفاده از روش نظریه بازیها )تحت مدل طراحی مکانیزم( بهرهوربودن آنها را برای دو گروه کشاورزان و بازرگانان بررسی نموده، با کاربرد نرمافزار Gambit نقاط تعادلی بازدهیهای تولید و بازرگانی این محصولاتدر مدل مشخص شده است. در این تحقیق برای دستیابی به بهرهوری بالای آب در تولید محصولات کشاورزی، اولویت اصلی برای صادرات، بهرهوربودن و برای واردات آببربودن محصولات می باشد؛ که بر همین اساس رتبهبندی شدهاند. طبق نتایج تحقیق لزوم تجدیدنظر در نوع و میزان محصولات کشاورزی مبادلاتی ضروری بوده و با اصلاح ساختار الگویتجاری این محصولات خواهیم توانست بهرهوری آب را در بخشکشاورزی مطابق با یک برنامهریزی دقیق و حسابشده، ارتقاء دهیم؛ لذا توجه به تجارت آبمجازی در سیاستگزاری های کلان کشور میتواند ضمن ایجاد تعادل در تراز آبی و حفظ امنیت غذایی، ما را به سمت توسعه پایدار کشاورزی رهنمون سازد.

Authors

کلثوم دهقان

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی ، دانشگاه پیام نور کرج

غلامرضا یاوری

استادیار اقتصاد کشاورزی ، عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور کرج

مهدی کاظم نژاد

استادیار اقتصاد کشاورزی ، وزارت جهاد کشاورزی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :