CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی شاخص ها و ارائه راهکارهای تحقق مسئولیت اجتماعی در موسسه مطالعاتبین المللی انرژی (رویکردی در جهت تحقق توسعه پایدار شرکتی)

عنوان مقاله: شناسایی شاخص ها و ارائه راهکارهای تحقق مسئولیت اجتماعی در موسسه مطالعاتبین المللی انرژی (رویکردی در جهت تحقق توسعه پایدار شرکتی)
شناسه ملی مقاله: PETROCSR01_023
منتشر شده در همایش مسئولیت اجتماعی شرکت-مسئولیت اجتماعی صنعت نفت در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیدامیر طالبیان - دکتری جامعه شناسی، عضو هیئت علمی موسسه مطالعات بین المللی انرژی،
احمد ملاکی - دانشجوی دکتری جامعه شناسی، پژوهشگر موسسه مطالعات بین المللی انرژی،
نجمه عطایی نژاد - کارشناسی ارشد پژوهشگری علوم اجتماعی، پژوهشگر موسسه مطالعات بین المللی انرژی،
هوشنگ فضلی - کارشناس ارشد جامعه شناسی شهری صنعتی، کارشناس - CSR حوزه مشاور اجتماعی وزیر نفت،

خلاصه مقاله:
پایه و اساس رفتار یک سازمان در اجتماع، مسئولیت و پاسخگویی در مورد فعالیتها و تصمیماتی است که در قبال ذینفعان خود انجام میدهد. تداوم این رفتار مسئولانه میتواند باعث شکلگیری هویتی مشروع و قابل پذیرش از سازمان در بین ذینفعان خود و حتی جامعه شود. بنابراین اگر سازمانها، موفقیت و تداوم حیات خود را در گرو مسئولیت و پاسخگویی در برابر محیط اجتماعی، رسمی و ذینفعان خود ببینند، در این صورت با رویکردی آینده نگرانه، توجه به مسئولیتهای اجتماعی، نه تنها سیاستی هزینهبر تلقی نخواهد شد، بلکه نوعی سرمایهگذاری بلندمدت برای سازمانخواهد بود تا از یک طرف سود اقتصادی خود را افزایش داده و از طرف دیگر با رعایت ارزش ها و هنجارهای جامعه، هویتی مشروع در بین ذینفعان خود و جامعه کسب کرده و نیازها و انتظارات آنان را به نحو مطلوبی برآورده کند. این مقاله به شناسایی و ارزیابی مسئولیتهای اجتماعی و همچنین ارائه راهکارهایی برای تحقق مطلوب مسئولیت اجتماعی در مؤسسه مطالعات بین المللی انرژی، به عنوان یک موسسه علمی پژوهشی که وظیفه انجام پژوهشهای - کاربردی و راهبردی برای صنعت نفت ایران را دارد، در قبال ذینفعان خود می پردازد. ذینفعان مؤسسه به دو گروه عمده شامل ذینفعان داخلی (کارمندان مؤسسه) و ذینفعان بیرونی که طیف متنوعی را در بر می گیرند، شامل می شوند. این پژوهش با ترکیب روشهای کمی و کیفی انجام شده است. از میان روشهای کمی پیمایش و از میان روشهای کیفی تکنیک مصاحبه گروهی استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش را 60 نفر از ذینفعان داخلی و 60 نفر از ذینفعان بیرونی تشکیل دادهاند که با روش نمونهگیری غیراحتمالی و نمونههای در دسترس انتخاب گردیدهاند. یافته ها نشان می دهد ارزیابی کلی هر دو گروه ذینفع از انجام مسئولیتهای اجتماعی در موسسه، متوسط می باشد. همچنین بر اساس نتایج تحقیق، ایجاد هسته های مشورتی در حوزه های مختلف مؤسسه با عضویت نمایندگان ذینفعان و تشکیل شوراهای برنامه ریزی و تصمیم گیری با مشارکت ذینفعان می تواند به افزایش همسویی وتحقق مطلوب تر مسئولیت اجتماعی در قبال آنها منجر شود و در یک فرایند به بهبود وضعیت شاخص های مسئولیت اجتماعی مؤسسه کمک کند.

کلمات کلیدی:
مسئولیتهای اجتماعی، ذینفعان کلیدی، مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/489972/