بررسی و مقایسه زیست سازگاری محصولات حاصل از فرآیند تخریب اکسیداسیونیترکیبات ماده بودار کننده گاز شهری در دو روش هیپو کلریت سدیم و ازن

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 645

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICESCON02_224

تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1395

Abstract:

این تحقیق یک مطالعه تجربی آزمایشگاهی بر روی ماده بوزای مصرفی در شرکت ملی گاز ایران - می باشد. ماده مورد استفاده Spotleak 1007 بوده که شامل 80 درصد ترشیو بوتیل مرکاپتان و 20 درصد متیل اتیل سولفید است. روشها مبتنی بر اکسیداسیون شیمیایی میباشند. اکسیداسیون شیمیایی بوسیله عوامل اکسنده در دسترس مانند هیپوکلریت سدیم و ازن انجام پذیرفته شده است. در حال حاضر بوزدایی در شرکت های گاز استانی، توسط هیپوکلریت سدیم سود و به روش اکسیداسیون – شیمیایی انجام می پذیرد. این روش با اینکه در عمل نتایج مناسبی جهت بوزدایی داشته، لکن استفاده از مواد شیمیایی متعدد، افزایش حجم پساب ناشی از آن، مواد مضر برای محیط زیست و مدت زمان طولانی عملیات، حصول نتیجه مطلوب را تحت شعاع قرار خواهد داد. لذا در این تحقیق ابتدا روش بوزدایی فعلی بررسی شده، پساب حاصل از آن مورد شناسایی قرار می گیرد، سپس به بررسی تاثیر ازندر بوزدایی از بشکه ها و پساب حاصله پرداخته می شود. نتایج نشان می دهد که استفاده از ازن به عنوان ماده جایگزین، روش بهتری نسبت به روش هیپو کلریت سدیم سود میباشد و می تواند ترکیبات – پیچیده موجود در پساب را به ترکیبات کم خطر تر تبدیل نموده و بوزدایی را در زمان کمتری انجام دهد.

Authors

شقایق غیاثی

کارشناسی ارشد ، دانشکده محیط زیست و انرژی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

کامبیز تحویلداری

استادیار، دانشکده شیمی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

آیدا بیاتی

استادیار، دانشکده محیط زیست و انرژی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :