بررسی تغییرات عاملهای پوشش گیاهی و پارامترهای سطحی خاک در شدتهای مختلف چرایی(مطالعه موردی: روستای تولکلو، شهرستان پارسآباد)

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 501

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CNRE02_066

تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1395

Abstract:

بررسی واکنش گیاه در برابر میزان بهره برداری و چرای دام در مرتع برای شناخت و مدیریت چرای دام ضروری میباشد. بدیهی استبیشترین فشار چرا و به تبع آن تخریب پوشش و خاک در مراتع در نقاط نزدیک کانونهای بحران رخ خواهد داد؛ بالطبع شناخت کانون هایبحرانی و مدیریت اصولی آنها یکی از مهمترین اصول اساسی در مدیریت مراتع بوده و توزیع یکنواخت دام در سطح مراتع پیامد شناخت و درک مکانیسم های حاکم بر کانونهای بحرانی خواهد بود. در این پژوهش اثر سه شدت، چرای سنگین (350 تا 450 متر ار روستا ) متوسط (72 تا 825) و سبک (1100 تا 1200 متر) بر شاخص های پوشش گیاهی و خصوصیات خاک در مراتع روستای تولکلوی پارس آباد (مغان) در استان اردبیل برای بررسی قابلیت چهارچوب گرادیان چرایی در ارزیابی تخریب و میزان آن مورد توجه قرار گرفت. در هر سایت)فاصله( سه ترانسکت، و در هر ترانسکت 10 پلات یک مترمربعی برداشت شد. در هر پلات پارامترهای تولید، تراکم، درصد تاج پوشش،لاشبرگ، خاک لخت و سنگ و سنگریزه ثبت شد. آزمون تجزیه واریانس یکطرفه برای انجام تساوی میانگین پارامترها در سایتها و آزموندانکن برای مقایسه میانگینها و گروهبندی آنها انجام شد. نتایج نشان داد با افزایش شدت چرا، درصد تاج پوشش به طور معنی داری کاهش (P<0/01)و میزان لاشبرگ، خاک لخت (P<0/01) و سنگ و سنگریزه (P<0/05) افزایش یافته است. مقایسه تراکم و تولید، اختلافمعنی داری در سه شدت چرایی نشان نداد.

Authors

کلام الله ارجمند

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری، دانشکده ی فناوری کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

اردوان قربانی

دانشیار گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده ی فناوری کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

سحر غفاری

دانشجوی دکتری مرتعداری، دانشکده ی فناوری کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

علی تیمورزاده

استادیار بازنشسته گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده ی فناوری کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :