استفاده از سیستم کشاورزی حفاظتی درزراعت سیب زمینی

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 650

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CNRE02_213

تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1395

Abstract:

این آزمایش به منظور بررسی تاثیر تناوب خلر علوفه ای (Lathyrus sativus) به عنوان کود سبز درسیستم کشاورزی حفاظتی برعملکرد و اجزا عملکرد غده ارقام مختلف سییب زمینی درسال1394 و درپنج منطقه استان اردبیل بررسی شدند. دراین مطالعه درهرپنج منطقه،ابتدا یک قطعه زمین به مساحت 4000متر مربع تهیه و سپس به دو قسمت تقسیم شد. درفصل پاییز،دریک قطعه خلر علوفه ای محلی اردبیل به صورت انتظاری کشت و قطعه دیگر بدون کشت و پس از آماده سازی زمین به عنوان شاهد در نظرگرفته شد. در اردیبهشت ماه در زمان گل دهی خلر بدون برگرداندن به خاک و بدون اماده سازی زمین،مستقیما چهاررقم سیب زمینی(ساوالان،آگریا، کایزر و مارفونا) براساس طرح بلوک های کامل تصادفی درسه تکرار کشت شد. در طی دوران رشد و پس از برداشت صفات تعداد و وزن غده در بوته، عملکرد غده قابل فروش، ارتفاع بوته، تعداد ساقه اصلی در بوته، درصد ماده خشک و یکنواختی شکل غده اندازه گیری شد. نتایج تجزیه واریانس صفات مورد مطالعه نشان داد که بین مکان ها،ارقام، اثر متقابل مکان×کودسبز، اثرمتقابل ارقام×کود سبز و اثرمتقابل مکان×ارقام×کود سبز از لحاظ صفات تعداد و وزن غده در بوته، عملکرد غده کل و قابل فروش و بین کود سبز وشاهد از لحاظ صفات ارتفاع بوته، تعداد ساقه اصلی دربوته، تعداد و وزن غده در بوته، عملکرد غده کل وقابل فروش اختلاف معنی داری وجود دارد. بالاترین عملکرد غده قابل فروش درتیمار کودسبز و ارقام ساوالان و آگریا مشاهده گردید. استفاده از خلر علوفه ای به عنوان کود سبز باعث افزایش موادآلی خاک، جلوگیری از فرسایش بادی خاک درفصل پاییز، زمستان و اوایل بهار، کنترل علف های هرز ، تابستانه به ویژه سلمه تره و تاج خروس و حذف خاک ورزی اولیه شد.

Keywords:

Authors

داود حسن پناه

عضوهیات علمی بخش تحقیقات زراعی و باغی،مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، سازمان تحقیقات ،آموزش و ترویج کشاورزی، اردبیل ،ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • - آینه‌بند، ع، 1384، تناوب گیاهان زراعی، جهاد دانشگاهی مشهد، ...
  • - حسن‌پناه، د، ح مصطفایی، م. حسنی، غ ریالایی، ر. ...
  • - حسن‌پناه، د، م. حسنی، س. اصغری، ع ر خواجوی، ...
  • - فخرواعظی، ع ر، 1385، بررسی ژنوتیپ‌های ماشک در اقلیم‌های ...
  • - کربلائی خیاوی، ح و ر مجد، 1394. سلمه‌تره علف‌هرز ...
  • - لامعی‌هروان، ج، 1386، توسعه کشت خلر و ماشک جلوه‌ای ...
  • - نصیری، م، 1387، تاثیر محصولات کشت دوم بر روی ...
  • نمایش کامل مراجع