CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی و تحلیل شاخص های کیفیت زندگی مناطق روستایی درابعاد اقتصادی، اجتماعی و محیطی (مطالعه موردی: دهستان پشته زیلایی در شهرستان چرام)

عنوان مقاله: بررسی و تحلیل شاخص های کیفیت زندگی مناطق روستایی درابعاد اقتصادی، اجتماعی و محیطی (مطالعه موردی: دهستان پشته زیلایی در شهرستان چرام)
شناسه ملی مقاله: CNRE02_222
منتشر شده در دومین همایش ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

سروش سنایی مقدم - دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا وبرنامه ریزی روستایی دانشگاه زنجان
مینا سلطانی - دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه زنجان
امیر احمدی - دانشجوی کارشناسی ارشدتوسعه روستایی دانشگاه زنجان

خلاصه مقاله:
نگرانی از کیفیت زندگی، یکی از مشخصه های جامعه معاصر است و حیطه مربوط به کیفیت زندگی و سنجش آن شاید درهیچ زمانی به اندازه امروز وسیع نبوده است. انسان به عنوان موجودی که ذاتاٌ تمایل به بهبود رفاه و آسایش زندگی خود دارد، برنامه ریزی های خود همیشه به دنبال رسیدن به این هدف است. دست یابی به این مهم به عنوان هدف توسعه، وابسته به شناخت هرچه بیشتر عوامل موثر بر کیفیت زندگی انسان است. سوالی که دراین زمینه مطرح می شود این است که: میزان رضایت مندی از کیفیت زندگی ساکنین روستایی در منطقه مورد مطالعه در چه سطحی است؟ هدف پژوهش حاضر، بررسی وتحلیل شاخص های کیفیت زندگی مناطق روستایی می باشد. نوع تحقیق کاربردی ،روش تحقیق توصیفی-تحلیلی می باشد. روش گرد اوری اطلاعات به صورت کتاب خانه ای و میدانی با استفاده از ابزار (پرسشنامه،مشاهده و مصاحبه) و جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون T تک نمونه ای استفاده شده است. مجامعه آماری تحقیق، خانوارهای روستایی دهستان پشته زیلایی بوده که در سرشماری سال 1390 دارای 21 روستای دارای سکنه، 4215 نفر جمعیت و 1134 خانوار می باشد. طبق فرمول کوکران تعداد نمونه لازم جهت تکمیل پرسشنامه 150 خانوار به دست امد. نتایج این مطالعه نشان داد که میزان رضایتمندی و سطح کیفیت زندگی مردم دهستان پشته زیلایی از نظر ابعاد سلامت محیط با میانگین3/23 ، سلامت اجتماعی با میانمگین3/02 درحد متوسط و بالاتر است اما از نظر بعد سلامت اقتصادی با میانگین2/16میانگین رضایتمندی،پایین تر از حد متوسط رضایتمندی می باشد و نارضایتی محسوس و معنا داری در این زمینه مشاهده می گردد.

کلمات کلیدی:
وسعه پایدار،کیفیت زندگی،سکونتگاه روستایی،استان کهگیلویه و بویر احمد

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/491304/