CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

رشد تکنولوژی و بسترسازی جهت خلق ارزش منطقه ای با رویکرد اقتصاد شبکه ای (بررسی نمونه موردی موفق شرکت توسعه معادن گابرو هرمزگان)

عنوان مقاله: رشد تکنولوژی و بسترسازی جهت خلق ارزش منطقه ای با رویکرد اقتصاد شبکه ای (بررسی نمونه موردی موفق شرکت توسعه معادن گابرو هرمزگان)
شناسه ملی مقاله: CIMRDC07_110
منتشر شده در هفتمین همایش مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن در سال 1387
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیدمهران غفاری زاده - شرکت توسعه معادن گابرو هرمزگان
مصطفی پورمهدی
مریم ابراهیمی یگانه

خلاصه مقاله:
جلوگیری از پراکندگی سرمایه ای ملی و منطقه ای توام با تنوع بخشیدن به فعالیت های اقتصادی دارای اولویت و مزیت، باعث تقویت اقتصاد ایران در مواجهه با امواج ناخواسته جهانی می شود. چشم انداز 10 سال آینده ایران متاثر از تحولاتی است که در جهان با ورود تکنولوژی اطلاعات پدید آمده و بسیاری از ساختارهای دوران صنعتی را دگرگون ساخته است، از این رو پذیرش اثرات انکارپذیر تحولات جهان بر اکنون و آینده ایران و تامل در پیامدهای مثبت و منفی آن در نوع خود نقطه عطفی محسوب می شود و عدم درک نسبی و فقدان استراتژی مشخص برای رویارویی با آینده مخاطره آمیز خواهد بود. از این جهت ایران برای پیوند با اقتصاد جهانی یا به عبارت کاستلز اقتصاد شبکه ای، با چالش ها و خلاءهای جدی مواجه خواهد شد، چرا که با ذهنیت اقتصاد کشاورزی، توام با تجربه ناقص اقتصاد دوران صنعتی متکی بر درآمدهای نفتی پای به دوران اقتصاد متکی بر دانایی (به تعبیر الوین تافلر) و یا همان اقتصاد شبکه ای کاستلز می گذارد. این مقاله با بررسی عوامل توسعه ای و اقتصادی حوزه معدن و نقش آن در تولید ناخالص داخلی به تشریح مزایای موقعیت سازی و بستر سازی رشد تکنولوژی پرداخته و یک نمونه موردی موفق را در منطقه جنوبی کشور مورد تحلیل قرار می دهد. همچنین مقاله یک رویکرد اصولی را جهت توسعه همه جانبه منطقه ای از طریق احداث واحدهای صنعتی پیشرو پیشنهاد می نماید.

کلمات کلیدی:
تحقیق و توسعه، بسترسازی، ارزش افزوده برای ذی نفعان، اقتصاد شبکه ای، زنجیره تامین

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/49395/