CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

محاسبه و تحلیل شاخص بهره وری کل عوامل تولید درصنایع خودروسازی با استفاده از تکنیک تحلیل فراگیر داده ها و مالم کوئیست(مطالعه موردی:سالن مونتاژکرمان موتور)

عنوان مقاله: محاسبه و تحلیل شاخص بهره وری کل عوامل تولید درصنایع خودروسازی با استفاده از تکنیک تحلیل فراگیر داده ها و مالم کوئیست(مطالعه موردی:سالن مونتاژکرمان موتور)
شناسه ملی مقاله: ICPEEE01_0917
منتشر شده در اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری) در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

موسی دریجانی - دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات کرمان
علی دریجانی - استادیار،دانشگاه پیام نور کرمان.
حمید تابلی - استادیار، دانشگاه پیام نور کرمان.

خلاصه مقاله:
تغییرات دوره های متوالی تولید ناخالص ملی هر کشور بیانگر رشد اقتصادی و سطح رفاه می باشد و رشد آن می تواند سبب تسریع رشد اقتصادی و سطح رفاه اجتماعی گردد. نظر به ضرورت و اهمیت توسعه ی بخش خودرو در صنعت و اقتصادملی از یک سو و ضرورت سنجش عملکرد این صنعت به منظور برنامه ریزی جهت بهبود کارایی، بهره وری و رقابت پذیرنمودن تولیدات این بخش، پژوهش حاضر در سال 1392 با هدف محاسبه و تحلیل بهره وری کل عوامل تولید واحد مونتاژ شرکت کرمان موتور از میان سه واحد از زیرمجموعه ی کرمان خودرو و با بهره گیری از تکنیک منعطف و کاربردی تحلیل فراگیر داده ها و شاخص بهره وری مالم کوئیست صورت پذیرفت. آمار و اطلاعات مورد نیاز تحقیق، از طریق مطالعات اسنادی، انجام مصاحبه و برگزاری نشست های تخصصی با کارشناسان واحدهای مربوطه، جمع آوری گردید. استخراج شاخص بهره وری مالم کوئیست پس از همگن سازی آمار گردآوری شده در چهار گروه نهاده و یک ستانده در 14 دوره ی زمانی در نرم افزار تخصصی DEAP صورت پذیرفت. یافته های پژوهش نشان داد تغییرات بهره وری واحد مونتاژ با 0/914 تا حدودی پسرفت داشته اند. ضمن آنکه میانگین تغییرات فناوری، کارایی فنی واحد سیر نزولی نشان داد. به لحاظ شاخص بهره وری مالم کوئیست، واحد مونتاژ بدترین وضعیت را در میان سه واحد مورد بررسی داشت. در پایان با استفاده از یافته های کمی و تحلیل نتایج کیفی از موانع و مشکلات واحدها، پیشنهادهای کاربردی و پژوشی جهت بهبود عملکرد این واحدها به مدیران، پژوهشگران و سیاستگزاران این عرصه ارائه گردید.

کلمات کلیدی:
خودرو، بهره وری، کارایی، تحلیل فراگیر داده ها، مالم کوئیست

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/495186/