CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی مهارت ها و مشخصه های مورد نیاز کارشناس حسابداری: (شواهدی از ادراک دانشجو، فارغ التحصیل حسابداری و انتظارات صاحبکار)

عنوان مقاله: بررسی مهارت ها و مشخصه های مورد نیاز کارشناس حسابداری: (شواهدی از ادراک دانشجو، فارغ التحصیل حسابداری و انتظارات صاحبکار)
شناسه ملی مقاله: ICPEEE01_1833
منتشر شده در اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری) در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

اسفندیار ملکیان - دانشیارگروه حسابداری، دانشگاه مازندران
یاسر رضائی پیته نوئی - دانشجوی دکتری حسابداری دانشگاه مازندران و عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی گلستان
سمانه میقانی - کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی گلستان

خلاصه مقاله:
در سالهای اخیر بحث های زیادی درباره نیاز به فارغ التحصیلان حسابداری که یک مجموعه وسیع تری از مهارتها را در خود ایجاد کنند و قادر به اتخاذ یک شغل در حرفه حسابداری باشند، در بین ذینفعان این رشته کاربردی مطرح شد. به همین منظور تحقیق حاضر به بررسی ادراک دانشجویان در حال فارغ التحصیل شدن و فارغ التحصیلان شاغل درباره مهارت ها و مشخصه هایی که آنها برای شغل خود مهم در نظر می گیرند می پردازد و به ایجاد و گسترش این مهارت ها در طی برنامه تحصیلیشان تاکید می ورزد. همچنین این تحقیق مهارت ها و مشخصه هایی که صاحبکاران از فارغ التحصیلان حسابداری انتظار دارند را هم بررسی کرده و تفاوت بین ادراک دانشجویان، فارغ التحصیلان شاغل و انتظارات صاحبکاران از مهارت ها و مشخصه های مورد نیاز فارغ التحصیلان را بررسی می کند. این تحقیق شامل 3 جامعه آماری مورد مطالعه بود که جامعه اول شامل کلیه دانشجویانی است که در ترم 8 رشته حسابداری در دانشگاه های دولتی تهران مشغول به تحصیل اند و در شرف فارغ التحصیل شدن هستند. جامعه دوم شامل فارغ التحصیلان حسابداری با سابقه کاری 3 سال یا بیشتر شاغل در شرکت های پذیرفته شده در بورس می باشد و جامعه سوم نیز شامل صاحبکارانی می باشد که به جذب و استخدام فارغ التحصیلان حسابداری اقدام می نمایند. در این پژوهش جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده است. یافته های تحقیق حاکی از آن است که برای هر سه جامعه مهارت های روتین حسابداری در درجه اول اهمیت قرار داشته و مهارت های تحلیلی، شخصیتی، افزایش قابلیت، ارتباطی، رهبری، مدیریت استراتژیک و حساسیت فرهنگی به ترتیب در رده های بعدی اهمیت قرار دارند، و بجز مهارت های ارتباطی تفاوتی در ادراک دانشجویان در حال فارغ التحصیل، فارغ التحصیلان شاغل و انتظارات صاحبکاران نسبت به مهارت های مورد نیاز یک فارغ التحصیل حسابدار دیده نشد.

کلمات کلیدی:
آموزش حسابداران - مهارت ها و مشخصه ها - ادراک دانشجویان و فارغ التحصیلان شاغل - انتظارات صاحبکاران

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/496028/