استانداردهای بین المللی حسابداری (دیدگاه اسلامی)

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 937

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICPEEE01_1839

تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1395

Abstract:

استانداردهای بین المللی حسابداری یا سیستم حسابداری کشورهای غربی از ابعاد فراوانی با کشورهای مسلمان در تضادنند و هدف آنها برآورد ساختن نیازهای کاربران است و ممکن است استانداردهای بین المللی حسابداری برای معاملات مختلف که در کشورهای پیشرفته اتفاق می افتد کاملا با کشورهای اسلامی غیر مرتبط باشد، زیرا احتمال وقوع این معاملات بسیار کم است و یا اگر هم انجام گیرد به شیوه ای صورت می گیرند که خاص محیط کشورهای اسلامی است. نظام های اقتصادی اسلامی، نوعی ادراک تئوریکی را در مورد اقتصاد اسلامی در کشورهای مسلمان و غیر مسلمان به شکل بانکهای اسلامی ایجاد کرده اند. شرکتهای بیمه و سایر سازمان های اقتصادی مانند مجموعه زکات و برخی دیگر از سازمان ها نیز به عنوان قسمتی از این فرآیند محسوب می شوند. هر چند تعداد کشورهای اسلامی در سراسر جهان فراوان است اما اغلب آنها، عمدتا نظام حسابداری غربی را دنبال می کنند. مولفان معتقدند که این نوع سازگاری با سیستم حسابداری متداول غربی با اهداف خاص اسلامی تقارن دارد بنابراین نیاز فوری به یک سیستم حسابداری مجزا یا استانداردهای حسابداری براساس شریعت اسلامی وجود دارد. پس در جاهایی که با ارزش های اسلامی مغایرت وجود ندارد آنها را با نظام حسابداری غرب تلفیق می کنند. مولفان ادعا می کنند که سیستم حسابداری یا استانداردهای غرب باید از طریق کشورهای اسلامی با به خاطر سپردن شریعت اسلامی، نظام اقتصادی اسلامی و فرهنگ اسلامی و نیازهای محیطی ، سیاسی و اجتماعی تغییر یابند.

Authors

فرهاد خیراللهی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ساوه

بهزاد لطیفیان

عضو هیات علمی گروه حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی مرکز مهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • رحمان، شادیه، صالح نژاد، سید حسن، استانداردهای حسابداری اسلامی، نشریه ...
  • سازمان حسابداری و حسابرسی موسسات مالی اسلامی، استانداردهای حسابداری موسسات ...
  • Azizuddin , A.B.M (1989). Status of Accounting and Audit and ...
  • Basu, A.K. (1986). Accountin Standards and Indian Accounting _ _ ...
  • Hossain, _ _ _ _ _ _ _ _ _ ...
  • Accounting; Vol. 2, pp.1 -1 6.London:JA Press. ...
  • Perera, M _ B. (1989). Accounting in Developing Countries: A ...
  • Samuels J .M. and J.C.Oliga (1982). Accounting Standards in Developing ...
  • نمایش کامل مراجع