اصلاح طرح هیدرولیکی مدل اولیه مجرای تخلیه کننده تحتانی سدرودبار لرستان با استفاده از نتایج مدل فیزیکی و مدل عددی FLOW 3D

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 696

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCEAUD02_172

تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1395

Abstract:

تخلیه کننده تحتانی یکی از اجزا مهم سدها می باشند که در معرض مشکلات هیدرولیکی متعددی از جمله نوسانات فشار می باشند که در صورت عدم کنترل آن، عملکرد سازه را تحت تاثیر قرار می دهد. سد رودبار لرستان با ارتفاع 851متر یکی از بلند ترین سدهای خاکی در حال ساخت در ایران می باشد. که در این سد، جهت تخلیه سیلاب و کنترل تراز مخزن در زمان بهره برداری از تخلیه کننده تحتانی استفاده شده است. با توجه به این مسئله که همواره هد فشاری در بالادست تونل تخلیه کننده و دریچه کنترل بسیار بالا است )هد نرمال 81721 متر( جریان در طول مسیر تونل تحت فشاربوده که بعد از دریچه کنترل، جریان بصورت سطح آزاد شده و با برخورد آن به کف تونل موجب ایجاد جریان بالی شکل بهسمت سقف در فاصله 77 تا 21 متری از محل دریچه شده که این پدیده می تواند مقطع فوق را دچار خفگی نموده و با ایجاد فشارهای دینامیکی منجر به فرسایش و تخریب سقف مجرای تونل گردد و در نهایت با افزایش دبی مورد نیاز هواده ها در بالادست موجب تخریب دریچه ها شود. لذا با توجه به مشکلاتی که در مدل اولیه فیزیکی تخلیه کننده تحتانی مشاهده گردید جهت رفع مشکل و اجتناب از دوباره کاری ساخت مدل، طراحی تخلیه کننده با استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی ) CFD ( و شبیه سازی جریان توسط نرم افزار FLOW 3D نیز مورد مدل سازی عددی قرار گرفت تا در ساخت مدل فیزیکی تخلیه کننده حداقل تغییرات ممکن واقع گردد. در بررسی های اولیه با مدل عددی مشاهده گردیدکه جریان در بعد از دریچه کنترل دارای آشفتگی شبیه به مدل فیزیکی و انطباق مناسب پارامترهای هیدرولیکی با مدل فیزیکی می باشد که در نهایت بعد از کالیبراسیون مدل عددی با نتایج اولیه مدل فیزیکی، با اعمال تغییراتی در شکل هندسه تونل پایین دست و بررسی آن در هر دو مدل عددی، در نهایت با اعمال تغییرات در مدل فیزیکی، شاهد بهبود بهتر جریان در این ناحیه بودیم.

Authors

رضا الهی

کارشناس ارشد بخش سازه موسسه مشاور توسعه

کوروش شاهوردی

مدیر بخش سازه و هیدرولیک موسسه مشاور توسعه

ستار خواجوندخزاعی

مدیر امور سیویل و سازه های هیدرولیکی مشانیر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Speerli J., Hager W. H. (2000):Air -water flow in bottom ...
  • Mohaghegh, Jian-Hua WWU (2010): Hydraulics of discharge tunnel service gate, ...
  • _ Campbell F. B., Guyton B. (1953): Air demands in ...
  • U. S. Crops of Engineer. (1964): Air demand_regul ated outlet ...
  • Wisner P.(1967): Hydraulic design for flood control by high head ...
  • Wu Jian-Hua, Feng Shu-Rong and Wu Wei-Wei ET AL.(2007): Hydraulic ...
  • Kavianpour M. R.(2000): Effect of air on the structure of ...
  • A.Hashemi, A. Khosrojerdi and H. Sedghi, (2012), "Pressure Fluctuation And ...
  • A. Khosrojerdi, (2012), "Hydraulic studies of pressure distribution around vertical ...
  • A. Khosrojerdi and M.R. Kavianpour, (2002), " Two dimensional flow ...
  • نمایش کامل مراجع