CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

عنوان مقاله : توسعه مدلی جهت ارزشیابی عملکرد کارکنان مبتنی بر رویکرد ترکیبی تحلیل سلسله مراتبی و تاپسیس با تاکید بر عوامل شایستگی( مطالعه موردی: کارکنان بخش فروش شرکت تیام شبکه )

عنوان مقاله: عنوان مقاله : توسعه مدلی جهت ارزشیابی عملکرد کارکنان مبتنی بر رویکرد ترکیبی تحلیل سلسله مراتبی و تاپسیس با تاکید بر عوامل شایستگی( مطالعه موردی: کارکنان بخش فروش شرکت تیام شبکه )
شناسه ملی مقاله: MAIE01_345
منتشر شده در اولین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع، مدیریت و حسابداری در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

جلیل حیدری دهویی - استادیار دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
بابک رشیدی آشتیانی - دانشجوی کارشناسی ارشد رشته MBA استراتژی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران

خلاصه مقاله:
نیروی انسانی، سرمایه اساسی و مهم یک سازمان را تشکیل می دهد که با توجه به ویژگی های جمعی، مهارت ها و قابلیت هایشان می توانند سهم بسزایی در توسعه و رشد سازمان داشته باشند. به همین دلیل نیروی انسانی می تواند مهمترین زیربنای سرمایه های فکری در هر سازمانی باشد.با این حال به منظور استفاده بهینه از این سرمایه مهم، وجود فرآیندهای ارزیابی و کنترل مناسب یکی از مباحث ضروری در حوزه مدیریت منابع انسانی به شمار می رود. هدف اصلی از ارزیابی عملکرد این است که اطلاعات ضروری درباره نیروهای شاغل در سازمان جمع آوری گردد و در دسترس مدیران قرار گیرد تا آنها بتوانند تصمیمات بجا و لازم را در جهت بالا بردن کمیت و کیفیت کار کارکنان در توسعه و نگهداشت اتخاذ نمایند. در این تحقیق با استفاده از رویکرد ترکیبی تکنیک های تحلیل سلسله مراتبی و تاپسیس مدلی جهت ارزیابی عملکرد کارکنان با تاکید بر عوامل شایستگی توسعه داده می شود. در توسعه مدل پیشنهادی ضمن مطالعه و استفاده از نتایج تحقیقات پیشین، به منظور ارزیابی و اطمینان از صحت مدل، از نظرات خبرگان حوزه صنعت و دانشگاه نیز بهره گرفته شد. از آنجایی که بخش فروش هر سازمان به عنوان قلب تپنده آن سازمان محسوب می شود لذا متدولوژی پیشنهادی درخصوص عملکرد کارکنان بخش فروش یکی از شرکت های فعال در حوزه فن آوری اطلاعات ( IT ) به اجرا گذاشته شد. شاخص های بررسی شده در این مدل، در محور عملکرد مربوط به فروش شامل، 3 معیار اصلی میزان فروش، نسبت فروش موفق و تعداد مشتریان جدید و در محور عملکرد پرسنل خارج از حوزه کاری فروش شامل 2 معیار اصلی مهارت ارتباطی و مهارت کار گروهی درنظر گرفته شده است. نتایج نشان می دهد که معیار میزان فروش طبق نظر خبرگان، حدود 50 % کل وزن معیارها را به خود اختصاص می دهد. همچنین شاخص ناسازگاری مقایسات زوجی معیارها در حدود 0.028 بوده که نشان دهنده سازگاری مناسب این مقایسات می باشد.

کلمات کلیدی:
ارزشیابی عملکرد کارکنان، بخش فروش، تحلیل سلسله مراتبی(AHP)، تاپسیس(TOPSIS)

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/502594/