CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی میزان آمادگی بیمارستان های استان مرکزی (دولتی، خصوصی و تامین اجتماعی) در حوادث و بلایا در سال 1394

عنوان مقاله: بررسی میزان آمادگی بیمارستان های استان مرکزی (دولتی، خصوصی و تامین اجتماعی) در حوادث و بلایا در سال 1394
شناسه ملی مقاله: INDUSTRIAL01_302
منتشر شده در دومین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی جدیدی - مربی، کارشناسی ارشد پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک. ایران
بهروز ایران نژاد - کارشناسی ارشد مدیریت مقابله با بیوتروریسم، مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک. ایران.
مهدی صفرآبادی - مربی، کارشناسی ارشد پرستاری، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک. ایران (نویسنده مسئول)
فرزین خوشنودی - متخصص طب اورژانس، گروه طب اورژانس، مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران

خلاصه مقاله:
مقدمه و اهداف: بلایا و حوادث غیر مترقبه اغلب وقایع غیر قابل کنترلی هستند که در مناطق مختلف جهان رخ می دهند. ایران نیز به دلیل موقعیت جغرافیایی خود از این امر مستثنی نیست. بنابراین آمادگی در برابر حوادث امری اجتناب ناپذیر می باشد. یکی از موضوعات مهم در این زمینه پایش مستمر میزان آمادگی مراکز درمانی می باشد که این مطالعه به این منظور انجام شد.روش کار: مطالعه حاضر از نوع توصیفی- مقطعی است و جامعه پژوهش شامل تمام بیمارستان های دانشگاهی، خصوصی و تامین اجتماعی در سطح استان بود. ابزار گردآوری اطلاعات، چک لیستی دارای 325 سوال بود که از دو قسمت تشکیل شده است. قسمت اول شامل مشخصات کلی بیمارستان و قسمت دوم چک لیستی شامل حیطه های مختلف آمادگی در برابر بحران می باشد.نتایج: یافته های حاصل از تجزیه تحلیل دادهای مربوط به پرسشنامه بدین شرح بود: میزان تلقی مدیران و مسئولین 62%، پاسخگویی به نیاز مصدومان و مجروحان 52%، سازماندهی در شرایط بحران 71%، بعد آموزش57%، پشتیبانی و تدارکات 60%، منابع انسانی 66%، طراحی مانور 44%، اجرای مانور 47%، پذیرش مصدومین 45% ، تخلیه مصدومین 44%، انتقال و ترخیص 39%و بعد ارتباطات 51 %.نتیجه گیری: میزان آمادگی بیمارستان های استان مرکزی در برابر حوادث و بلایا 53% برآورد شد که در حد متوسط می باشد. از آنجایی که حوادث و بلایا همیشه امکان وقوع دارند، مسئولین امر می بایست در جهت افزایش آمادگی مراکز درمانی تلاش بیشتری کنند.

کلمات کلیدی:
آمادگی، حوادث، بلایا، بیمارستان،ایمنی، پاسخ

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/504635/