تأثیر خصوصیات کالبدی فضاهای بازی کودکان در رفع احتیاجات عاطفی کودک

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 510

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NICONF03_148

تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395

Abstract:

می توان به دو جنبه اشاره کرد، نخست خلاء فضایی مناسب برای تربیت و پرورش کودک از لحظه تولد تا رفتن به دبستان است که غالباً به دلایل مختلفی مانند تک فرزندی و یا اشتغال والدین به درستی صورت نمی پذیرند و حتی در بسیاری از موارد کودک خود را تنها احساس کرده و در دنیای خود سیر می کند و از سویی دیگر زمانی که به نظام آموزشی قدم می گذارد به یکباره با افراد ناآشنایی مواجه می شود که غالباً ترس از غریبه ها را با مقابله و عدم تمایل کودکان برای رفتن به مدرسه می توان مشاهده کرد و این خلاء بیش از هرزمانی خود را نشان می هد. نکته حائز اهمیت تری نیز وجود دارد و آن نظام آموزشی ما با شیوه های کهنه می باشد که غالباً مکانی مناسب برای پرورش استعدادهای درخشان و خلاقیت های کودکان نبوده است. با توجه به چنین مواردی ما نیازمند فضایی هستیم تا روح خلاق کودک را پرورش داده و او را آماده حضور در جمع کنیم. هرچند کودکان از توانای بالقوه متفاوتی در خلاقیت و برقراری تعاملات اجتماعی برخوردارند، اما این خلاقیت و روحیه اجتماع پذیر بودن را به شیوه های مختلفی می توان افزایش داد یکی از شیوه ها طراحی مکانی است که ضمن امکان برقراری تعاملات اجتماعی از طریق برنامه های مختلف فضایی بتواند به پرورش کودک کمک کند و او را با همسن و سال های خود آشنا کرده و در برخوردها و تعاملات اجتماعی هم یاد بگیرد و هم یاد بدهد. لذا اهمیت این تحقیق را می توان در طراحی و چگونگی استفاده از معماری، المان های خاص و فضاهایش در جهت رسیدن به این هدف دانست.

Authors

سکینه علی زاده

مدرس گروه معماری، موسسه آموزش علای مهراروند، مینوشهر، ایران- دانشجوی کارشناسی ارشد معماری واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

سمیه ابوعلی

مدرس گروه معماری و عضو هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی، آبادان، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • اپیرخائفی، علیرضا، "اندیشه و تفکر خلاق پرورش ذهن خلاقیت"، چاپ ...
  • شاه‌آبادی فراهانی، حمیدرضا، "مقدمه بر ادبیات کودک: بحثی در شناخت ...
  • مهجور، سیامک رضا، "روانشناسی بازی"، چاپ دوم، تهران، انتشارات روان، ...
  • احمدوند، محمد علی، "روانشناسی بازی"، چاپ اول، تهران، انتشارات دانشگاه ...
  • امینی، ابراهیم، "اسلام و تعلیم تربیت"، چاپ اول، قم، انتشارات ...
  • Frobel, Friedrich (1900) The Student's Froebel: adapted from "Die Erziehung ...
  • William. S, A "History of Psychology in A u tobiography", ...
  • Raths, D, "Bridging the generation gap", InfoWorld, Vol. 21, No. ...
  • نمایش کامل مراجع