بررسی دینامیکی محل بهینه مهار بازویی و کمربند خرپایی در ساختمان های بلند تحت زلزله های حوزه نزدیک با اثرات جابه جایی ماندگار

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,107

This Paper With 17 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CCIVIL01_243

تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395

Abstract:

با توجه به رشد روزافزون جمعیت و کمبود فضا، نیاز هر چه بیشتر به احداث ساختمان های بلند احساس می گردد. امروزه احداث ساختمان های بلند در سراسر دنیا روند روزافزونی یافته است. رویکرد طراحی ساختمان های بلند بواسطه ارتفاع بالای آن دست خوش تغییر گشته و سیستم های نوین سازه ای برای آن ها در نظر گرفته می شود. سیستم مهار بازویی و کمربند خرپایی یکی از چندین سیستم های نوین سازه ای در ساختمان های بلند می باشد که می تواند عملکرد ساختمان های بلند را بهبود بخشد. ساختمان های بلند بواسطه درجه اهمیت بالای آن باید تحت بارگذاری واقعی و کامل قرار گیرد و تأثیر همه عوامل محتمل بر روی آن دیده شود. تعیین محل بهینه مهار بازویی و کمربند خرپایی همواره یکی از مهمترین چالش ها در ساختمان های بلند دارای این سیستم می باشد. چون بهینه سازی، هرچند کوچک می تواند تاثیر بسیار زیادی بر هزینه کل خواهد داشت. برای نیل به این هدف تحقیقات گسترده ای توسط محققین انجام گردیده و یکی از مهمترین فرضیات اکثر پژوهش ها یکنواخت بودن مقاطع در ارتفاع ساختمان می باشد، که به دلیل ارتفاع زیاد سازه فرضی درست و منطقی نخواهد بود و از واقعیت به دور است. در این پژوهش محل بهینه مهار بازویی و کمربند خرپایی را تحت مولفه های حوزه نزدیک گسل با اثرات جابه جایی ماندگار که یکی از مهمترین اثرات نگاشت های حوزه نزدیک گسل می باشد مورد بررسی قرارگرفته است. مدل ساختمان 60 طبقه فولادی دارای سیستم مهار بازویی و کمربند خرپایی برای این پژوهش انتخاب گردیده است. مدل فوق ابتدا تحت بارگذاری باد تحلیل گردیده و تحلیل تاریخچه زمانی تحت نگاشت های حوزه نزدیک گسل با اثرات جابه جایی ماندگار به منظور تعیین محل بهینه مهارهای بازویی و کمربندهای خرپایی بر روی آن صورت پذیرفته است. از نتایج تحلیل های تاریخچه زمانی می توان چنین استنباط کرد که اولاً محل بهینه تحت تحلیل دینامیکی می تواند متفاوت از تحلیل های استاتیکی باشد و ثانیا در پاسخ های مختلف ساختمان فولادی 60 طبقه می توان به محل های بهینه مختلفی دست پیدا کرد، اما در مجموع حالت سوم، یعنی تراز های بالاتر از تراز های پیشنهادی اسمیت شرایط نسبتاً بهتری را برای نیل به محل بهینه مهار های بازویی و کمربند های خرپایی ایفا می کند.

Keywords:

ساختمان های بلند فولادی , سیستم مهار بازویی و کمربند خرپایی , , اثرات جابه جایی ماندگار , محل بهینه

Authors

حمیدرضا توکلی

دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

افشین خداپرست

دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

محسن قربانی

دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

امید لطفی عمران

دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :