اثر تنش خشکی و روشهای مصرف باکتری های محرک رشد (PGPR) بر میزان فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان آسکوربات پراکسیداز و گلوتاتیون پراکسیداز گیاه دارویی بومادران (.Achillea millefolium L) در منطقه شهرری

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 841

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

DSCONF02_100

تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395

Abstract:

به منظور بررسی اثر تنش خشکی و روش های مصرف باکتری های محرک رشد (PGPR) بر میزان فعالیت آنزیم هایآنتی اکسیدان آسکوربات پراکسیداز و گلوتاتیون پراکسیداز گیاه دارویی بومادران (.Achillea millefolium L)آزمایشی در فروردین 1393 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهر ری انجام پذیرفت. این آزمایش بهصورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی باسه تکرار به اجرا در آمد. عوامل آزمایشی شامل دورهایآبیاری به عنوان عامل اصلی در سه سطح آبیاری در 50، 90 و 130 میلی متر تبخیر از تشتک تبخیر کلاس A و روش هایمختلف کاربرد باکتری های محرک رشد (PGPR) شامل عدم کاربرد باکتری، کاربرد ریشه مال باکتری، کاربرد باکتری درآب آبیاری و کاربرد ریشه مال+ کاربرد باکتری در آب آبیاری به عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج به دست آمدهنشان داد که اثر ساده تنش خشکی و باکتری های محرک رشد مورد آزمون معنی دار و هچیک از اثرات متقابل معنی دارنگردید. در این شرایط تنش خشکی سبب افزایش آسکوربات پراکسیداز و گلوتاتیون پراکسیداز گردید. بعلاوه، گیاهانتیمارشده با باکتری های محرک رشد، نسبت به گیاهانی که در آنها این باکتری به کار نرفته بود، دارای محتوی آسکورباتپراکسیداز و گلوتاتیون پراکسیداز بیشتری بودند. نتایج این مطالعه نشان داد، کاربرد باکتری های محرک رشد منجر بهافزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان آسکوربات پراکسیداز و گلوتاتیون پراکسیداز گردید، به طوری که در بین روش-های کاربرد باکتریهای محرک رشد، کاربرد روش ریشه مال+ کاربرد باکتری های محرک رشد در آب آبیاری در مقایسه باسایر روش ها به طور معنی داری سبب افزایش میزان آسکوربات پراکسیداز و گلوتاتیون پراکسیداز در گیاه دارویی بومادران گردید. به صورتی که بیشترین مقدار آسکوربات پراکسیداز (43/763 واحد بر میلی گرم پروتئین) در شرایط تنش کم آبی شدید (130 میلی متر تبخیر) و کاربرد روش ریشه مال باکتری + کاربرد باکتری در آب آبیاری و بالاترین میزان گلوتاتیون پراکسیداز (31/89 واحد بر میلی گرم پروتئین) در شرایط تنش کم آبی شدید و کاربرد روش ریشه مال باکتری + کاربرد باکتری در آب آبیاری حاصل گردید.

Keywords:

بومادران , تنش خشکی , باکتری های محرک رشد , آسکوربات پراکسیداز و گلوتاتیون پراکسیداز

Authors

احمد میرجلیلی

گروه زراعت, واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری, دانشگاه آزاد اسلامی, تهران, ایران

علیرضا پازکی

گروه زراعت, واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری, دانشگاه آزاد اسلامی, تهران, ایران

ابوالفضل رشیدی اصل

گروه زراعت, واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری, دانشگاه آزاد اسلامی, تهران, ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • گرد و غبارو تاثیر آن بر محیط زیست [مقاله کنفرانسی]
  • Asada, K. 1994.a Mechanisms for scavenging reactive molecules generated in ...
  • Heidari, M., Golpayegani, A. (2012). Effects of water stres and ...
  • Hernandez, J.A. Jimenez A. Mullineaux P Sevilla F. 2000. Tolerance ...
  • Kishoreku mar, A. Jaleel C.A. Manivannan P. Sankar B. Sridharan ...
  • Noctor, G. Foyer C.H. 1998. Ascorbate and glutathione: Keeping active ...
  • Paglia, D. E., & Valentine, W. N. (1967). Studies on ...
  • Rechinger, K.H. (1963). Flora Iranica. No. 158. Akademische Druke-U, Verlagsa ...
  • Sharma, A.K. 2006. Biofertilizers for sustainable agriculture. Agrobios, India. 407 ...
  • نمایش کامل مراجع