معنای رویت خداوند در قرآن بر اساس معنا شناسی واژه «رؤیت» (با تکیه بر نوآوری علامه طباطبایی در تفسیر المیزان)علامه طباطبایی در تفسیر المیزان(
Publish place: نخستین همایش ملی واژه پژوهی در علوم اسلامی
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,898
This Paper With 24 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
FNCLIS01_011
تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395
Abstract:
اگرچه برخی آیات قرآن دال بر نفی رویت خداوند می باشند، اما دلالت برخی از آیات قرآن برثبوت رویت خداوند به میان آمده است، که دال بر آن است که اصطلاح رویت در قرآن به انحایمختلفی به کار رفته است. با توجه به معانی متعدد رویت، تفاسیر متعددی از رویت خداوند ارائهشده است، از جمله آن تفاسیر حکم به رویت قلبی خداوند است که این قول را می توان دربیانات اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) به وضوح مشاهده نمود. البته در تفسیر رویتقلبی نیز اختلاف شده است، برخی آن را بر علم حصولی واضح و قطعی حمل نمودند و برخیدیگر بر علم حضوری.علامه طباطبایی با بیان اینکه تعلق علم حضوری به خداوند نه در کتابهای آسمانی قابل دسترس،مورد توجه قرار گرفته و نه در آنچه که از فلاسفه به ارث نهاده شده است، رویت قلبی خداوندرا با استشهاد از محاورات عرفیه و دیگر آیات قرآن، آن را به علم حضوری تفسیر می کنند.
Keywords:
رویت- علم حصولی- علم حضوری- علم ضروری
Authors
محمدهادی توکلی
دانشجوی دکتری، حکمت متعالیه، پژوهشگاه علوم انسانی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :