تدوین استراتژی راهبردی آموزش محیط زیست و توسعه پایدار درشهرداری تهران با استفاده از ماتریس SWOT مطالعه موردی :شهرداری منطقه 18 تهران

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 623

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCSDUS05_081

تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395

Abstract:

با توجه به پیشرفتهای فنی و تکنولوژیکی در کلان شهر تهران و پیرو آن گسترش مسائل و معضلات محیط زیستی در شهر تهران وجود یک استراتژی راهبردی آموزش محیط زیست و توسعه پایدار در شهرداری تهران از ضروریات می باشد . وظیفه اصلیتهیه و تدوین این مهم در شهرداری تهران بر عهده ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران می باشد که با توجه به نتایج حاصل از تحقیق مشخص گردید ، به علت تفاوتهای زیاد فرهنگی ، اجتماعی ، اقتصادی ، صنعتی سیاسی و حتی مذهبی هر منطقهشهرداری با مناطق دیگر امکان تدوین استراتژی یکپارچه جهت همه مناطق شهرداری وجود ندارد و تدوین استراتژی می بایستبه تفکیک هر منطقه انجام گردد. منطقه 18 شهرداری تهران به عنوان منطقه پایلوت جهت تدوین استراتژی آموزش محیط زیست و توسعه پایدار انتخاب شد . نوع تحقیق کاربردی بوده و روش تحقیق توصیفی تحلیلی با رویکرد پیمایشی است . روش جمع –آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه محقق ساخته می باشد که مدل تحقیق با استفاده از ماتریس SWOT و رویکرد تحلیل سلسلهمراتبی ) AHP ( بر پایه نرم افزار SPSS طراحی گردید . روایی تحقیق با اعلام نظر 31 نفر از خبرگان و متخصصان امر انجام پذیرفت و پایایی پرسشنامه با استفاده از روش آلفای کرونباخ مقدار 0/93 درصد بود که نشان از همبستگی و پایایی خیلی خوب تحقیق می باشد . نتایج حاصله از تحقیق بیانگر این بود که وضعیت محیط زیست منطقه در سطح متوسط و معمولی قرار دارد لذا بهترین استراتژی وراهبرد جهت تدوین استراتژی راهبرد ترکیبی می باشد.استراتژیهای زیر با توجه به نتایج حاصل از تحقیق پیشنهاد گردید : طرح ریزی یک برنامه کارآمد برای تدوین استراتژی تدوین برنامه جامع به منظور ارتقائ سطح سواد زیست محیطی - - شهروندان استفاده از دانش و تخصص شرکتهای دانش بنیان و - ngo به منظور ارتقائ راندمان موارد محیط زیستی طراحی -برنامه زمانبندی منظم و مستمر جهت برگزاری کلاسهای آموزش محیط زیست بر اساس نیاز سنجی های صورت گرفته و .... مهمترین پیشنهاد با توجه به نتایج تحقیق، در وهله اول، طراحی و استقرار ستاد آموزش محیط زیست و توسعه پایدار در هر منطقه شهرداری با تخصیص کد و ردیف بودجه مستقل و چارت سازمانی مشخص متناسب با ساختار و اقلیم و بافت هر منطقه است و سپس در مرحله دوم الزام و تعهد مدیریت جهت ساماندهی معضلات زیست محیطی مهمترین اقدام می باشد .

Authors

سیدمحمد شبیری

دانشیاردانشگاه پیام نورواحدتهران

رحیم سوزنی

کارشناس ارشدآموزش محیط زیست مدیرHSE شرکت مشانیر

هانیه پاشا

کارشناس ارشد آموزش محیط زیست دانشگاه شهیدبهشتی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :