بررسی دومدل آشفتگی در شبیه سازی عددی الگوی جریان در یک بازه پیچان رودی طبیعی توسط مدل CCHF2D (مطالعه موردی: پیچانرود پایین دست سد میناب)

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 754

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

WATERSHED11_066

تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1395

Abstract:

در تحقیق حاضر قابلیت دومدل آشفتگی جریان در پایش و پیش بینی فرآیندهای حاکم بر جریان و انتقال رسوب در روخانه ارزیابی شده است. با توجه به اهمیت سرعت جریان آب و نیروهای تنش برشی بر فرسایش کناره های رودخانه، از مدل عددی دوبعدی تحت عنوان CCHE2D برای شبیه سازی الگوی جریان آب در بازه ای از پیچان رود، طبیعی پایین دست سد میناب (استان هرمزگان، ایران) استفاده شد با استفاده از داده های توپوگرافی حاصل از نقشه برداری زمینی و سپس مدل هندسی و شبکه محاسباتی با ابعاد مختلف و نیز اندازه گیری صحرایی مشخصات جریان شامل سرعت و عمق، مدل هیدرودینامیکی دوبعدی اجرا گردید. به منظور ارزیابی تغییرات پروفیل طولی سرعت، توزیع تنش برشی و عمق جریان در بخش های انحنادار کانال رودخانه، مقادیر شبیه سازی شده با مقادیر مشاهداتی مقایسه شد. نتایج نشان داد که هر دو مدل آشفتگی استفاده شده در پیش بینی الگوی جریان دقت مناسبی دارند. با لین وجود مدل k-ε در پیش بینی نواحی گردابه ای در ناحیه قوس مقعر عملکردی بهتری نسبت به مدل لزجت گردابه ای داشته است. همچنین پارامتر توزیع سرعت جریان بیشترین و متغیر عمق جریان کمترین حساسیت را به تغییر ابعاد در شبکه ساخته شده محاسباتی دارند.

Keywords:

جریان آشفته , انتقال رسوب , مدل k-ε , مدل لزجت گردابه ای

Authors

غلامرضا خسروی

دانشجوی دکتری علوم و مهندسی آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

احمد نوحه گر

استاد دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران

سعید پورزمان

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی آبخیزداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سعید پورزمان

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی آبخیزداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :