بررسی نفوذپذیری سه سازند زمین شناسی در شدت های متفاوت بارش با استفاده از شبیه ساز باران (مطالعه موردی: دامنه های شیرکوه یزد)

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,363

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

WATERSHED11_094

تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1395

Abstract:

فرایندهای هیدرولوژیکی در مناطق خشک و نیمه خشک، مانند نفوذ و رواناب در زمان و مکان بسیار متغیر می باشند. آگاهی از منابع و الگوهای تغییر در این فرآیندها و عوامل کنترل آنها برای درک درست و مدل سازی عملکرد هیدرولوژیکی اکوسیستم های خشک و نیمه خشک بسیار ضروری است. با توجه به اینکه سیلاب های حاصل از بارندگی علاوه بر شدت بارش به نفوذپذیری خاک مختلف حوضه نیز بستگی دارد، آگاهی از میزان نفوذپذیری در بخش های مختلف یک حوزه آبخیز از منظر اقدامات مدیریتی و کنترل سیل حائز اهمیت فراوان است. در این مطالعه با بهره گیری از دستگاه شبیه ساز باران قابل حمل میزان نفوذپذیری سه سازند گرانیت شیرکوه، سنگستان و آهک نفت در سه شدت بارندگی 37، 45 و 60 میلی متر بر ساعت اندازه گیری شد. نتایج نشان داد اگرچه در شدت بارندگی 37 میلیمتر بر ساعت بر اساس ازمون های آماری اختلاف معنادار عمق نفوذ میان سه سازند گرانیت، سنگستان و آهک بر اساس آزمون آماری در سطح 5 درصد تأیید می گردد. به طوری که عمق نفوذ در سازند سنگستان در شدت 60 میلی متر بر ساعت دارای کمترین مقدار می باشد.

Authors

فرشید جهانبخشی

دانشجوی دکتری علوم و مهندسی آبخیزداری دانشگاه یزد

محمدرضا اختصاصی

استاد دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی دانشگاه یزد

علی طالبی

دانشیار دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی دانشگاه یزد

محمود پیری

معاون برنامه ریزی و پشتیبانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :