CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی و رتبه بندی عوامل مؤثر بر زنجیره تأمین صنعت نفت و گاز در شرایط تحریمی با استفاده از تئوری سه شاخگی

عنوان مقاله: شناسایی و رتبه بندی عوامل مؤثر بر زنجیره تأمین صنعت نفت و گاز در شرایط تحریمی با استفاده از تئوری سه شاخگی
شناسه ملی مقاله: ISCCONF01_012
منتشر شده در کنفرانس بین المللی تحقیقات کاربردی در مدیریت، مهندسی صنایع، اقتصاد و حسابداری با رویکرد توسعه کسب و کار در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد دانش دزفولی - دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران (پردیس دماوند)
جلال رضایی نور - عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نوشهر
مقداد حاجی محمد علی جهرمی - عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران (پردیس دماوند)

خلاصه مقاله:
امروزه صنعت نفت وگاز به عنوان پیشران اقتصاد جمهوری اسلامی ایران دارای جایگاه ویژه ای بوده و زنجیره تأمین آن به عنوان مهم ترین صنعت کشور دارای جایگاه ویژه ای می باشد. شرایط تحریمی نیز با توجه به تعامل صنعت نفت ایران با تأمین کنندگان و مشتریان خارجی به عنوان عاملی تأثیر گذار در این صنعت مطرح شده است. لذا لزوم شناسایی و رتبه بندی عوامل مؤثر بر زنجیره تأمین در صنعت نفت و گاز در شرایط تحریمی جهت ارزیابی عملکرد زنجیره تأمین در صنعت فوق اهمیت می یابد. هدف اصلی پژوهش حاضر شناسایی و رتبه بندی عوامل مؤثر بر صنعت نفت و گاز در شرایط تحریمی با استفاده از تئوری سه شاخگی و مشخص کردن تأثیر هر یک از ابعاد ساختاری، رفتاری و زمینه ای بر زنجیره تأمین نفت و گاز در شرایط تحریمی می باشد. بدین منظور با توزیع پرسشنامه و گردآوری اطلاعات از نخبگان صنعت نفت و گاز و تحلیل داده ها با استفاده از روش دلفی فازی و رتبه بندی هر یک از ابعاد و نیز عوامل فرعی هر یک از ابعاد به روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) عوامل فوق شناسایی و رتبه بندی گردید. پژوهش فوق نشان داد که بعد ساختاری مهم ترین عامل مؤثر بوده و پس از آن ابعاد زمینه ای و رفتاری بر زنجیره تأمین تأثیر دارند. همچنین در بررسی بعد ساختاری معلوم شد که مدیریت موجودی بیشترین اهمیت و میزان انعطاف پذیری کمترین اهمیت را دارند. در بعد زمینه ای بیشترین اهمیت متعلق به مدیریت ارتباط با مشتری و کمترین اهمیت متعلق به درک انتظارات مشتریان و در بعد رفتاری نیز عامل آموزش دارای بیشترین اهمیت و میزان بلوغ روابط انسانی دارای کمترین درجه اهمیت بودند.

کلمات کلیدی:
زنجیره تأمین، صنعت نفت و گاز، تحریم، تئوری سه شاخگی، بعد ساختاری، بعد رفتاری، بعد زمینه ای، روش دلفی فازی، فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP)

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/511447/