طراحی شاخص کلی کارآیی زنجیره تامین (OSCE) یک کارگاه تولیدی مبتنی بر مدل مرجع عملیات زنجیره تامین (SCOR) و مدل تحلیل سلسله مراتبی

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 835

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICMI02_195

تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1395

Abstract:

در این تحقیق با درنظر گرفتن معیارهای مدل SCOR به عنوان شاخص های نتایج عملکردی از یکطرف و نیز درنظرگرفتن فرآیندهای ششگانه این مدل به عنوان شاخصهای فرآیندی و نیز تعیینمتریک های مربوطه در هر شاخص، سلسله مراتبی از شاخص های ارزیابی در 3 سطح تعریف شده است. درمدل ارائه شده، در سطح اول 2 شاخص کلان ارزیابی، در سطح دوم 11 شاخص ارزیابی و در سطح سوم35 متریک تعریف شده اند. به منظور ارائه میزان وزن دهی به شاخص ها و متریک های مدل تعیین شده،نسبت به ارائه پرسشنامه مقایسه ای شاخص ها به جامعه نمونه ای متشکل از 30 نفر از کارشناسان ومدیران واحدهای تولیدی اقدام بعمل آمد و درنهایت پس از جمع بندی نظرات مبتنی بر روش AHPگروهی، مدل نهایی شاخص جامع ارزیابی زنجیره تأمین در قالب فرمول براساس شاخص های ارزیابیتعریف شد. براساس یافته ها، 61.89 درصد وزن مربوط به شاخص های نتایج و 38.11 درصد وزنمربوط به شاخص های فرآیندی می باشند. همچنین در سطح بعدی میزان اهمیت شاخص ها به ترتیبموارد هزینه، پاسخگویی، چابکی، برنامه ریزی، قابلیت اطمینان، مدیریت کارآیی داریی، منبع یابی،ساخت و تولید، تحویل کالا، توانمندسازی و برگشت کالا و مواد محاسبه گردیدند. با توجه به درنظرگرفتن شاخص های نتایج و نیز شاخص های عملکردی در مقایسه با مدل مرجع SCOR که فقطشاخص های نتایج را در نظر گرفته است، این مدل برای شرکت های تازه تأسیس و نوپا که در حال راهاندازی و بخش ها و فرآیندهای سازمان می باشند، مفید و مثمرثمر می باشد. لذا در مجموع می توانپیشنهاد نمود که هر شرکت تولیدی با محاسبه میزان شاخص جامع ارزیابی زنجیره تأمین خود، ضمنآگاهی از وضعیت موجود در مقایسه با رقبا ، زمینه تعیین راهبردها، سیاست ها و برنامه های مناسب،جهت ارتقای سطح کیفی و کمی زنجیره تأمین و در نهایت بهبود سازمان مربوطه را بیش از پیش فراهم سازد.

Keywords:

Authors

آرزو جوان کیانی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، کرمان

مرجان محمدجعفری

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، کرمان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • هوگس، م. 1387. اصول و مبانی مدیریت زنجیره تامین. ترجمه ...
  • نظری، محبوبه، دهقانیان، فرزاد، منصور، سعید، 1387، ارزیابی پایداری زنجیره ... [مقاله کنفرانسی]
  • Talluri, S.J., Silverma, S., Dickinson, F., (2000). An IT/ IS ...
  • Wanga, Ge, Huangb, Samuel H. and Dismukesa, John P., (2004). ...
  • Tsaia, W. H. and Hungb, Shih-Jieh, (2009). A fuzzy goal ...
  • Balaji, M., Madhumathi, P., Karuppusami, G., and Sindhuja, D., (2011). ...
  • Chuanxu, WANG, (2010). Measuring Port Supply Chain Performance Using Fuzzy ...
  • Subramanya, K.N., Sharma, S. C., (2008). Simulation Modeling of Information ...
  • Kaplan, R.S. and D.P. Norton, (2004). Strategy Maps: Converting Intangible ...
  • نمایش کامل مراجع