CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

امکان سنجی استفاده مجدد از پساب صنایع کاشی و سرامیک جهت مصارف کشاورزی و فضای سبز از نظر میزان فلزات سنگین (مطالعه موردی:کارخانجات کاشی و سرامیک شهرستان میبد)

عنوان مقاله: امکان سنجی استفاده مجدد از پساب صنایع کاشی و سرامیک جهت مصارف کشاورزی و فضای سبز از نظر میزان فلزات سنگین (مطالعه موردی:کارخانجات کاشی و سرامیک شهرستان میبد)
شناسه ملی مقاله: MYBOOD03_017
منتشر شده در سومین همایش ملی کاربرد علوم و فناوری های نوین در کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد جواد فلاح - دانشجوی ارشد رشته مهندسی محیط زیست،دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر عباس
محمود زارعی محمودآبادی - دانشجوی ارشد رشته مهندسی محیط زیست،دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر عباس

خلاصه مقاله:
مقدمه: مساله کمبود آب در ایران و بخصوص در شهرهای کویری و خشک همچون یزد باعث شده که انسان رو به سوی استفاده مجدد از فاضلاب های خانگی و صنعتی آورد. شهرستان میبدکه در شمال غربی استان یزد واقع شده، با دارا بودن خاک مناسب باعث شده که کارخانجات کاشی و سرامیک زیادی را در خود جای دهد که پیامد آن مشکلات زیست محیطی زیادی را به دنبال دارد. به همین جهت در این تحقیق سعی شده است که با سنجش و آنالیز فلزات سنگین در پساب 4 کارخانه کاشی ارچین،یاقوت،خیام و عمارت ، قابلیت استفاده مجدد از آن را جهت آبیاری کشاورزی و فضای سبز طبق استانداردهای ایران و EPA مورد بررسی قرار داد. روش کار: در این تحقیق که به مدت 6 ماه از تیر تا آذر 1394 انجام گرفت،از 4 کارخانه کاشی ارچین،خیام،یاقوت و عمارت ،تعداد 4 نمونه از هر کارخانه و در هر ماه که در مجموع 96 نمونه گرفته شد و فلزات سنگین اعم از روی، کادمیوم، کروم و سرب اندازه گیری گردید. سپس داده ها به انجام آزمون آماری T-Test تک گروهی با استناد به سطح معناداری α=0.01 توسط نرم افزار SPSS و Excel مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: در مورد فلزات سنگین کروم وسرب برای تمام کارخانه ها مقدار ناچیز(در حدود کمتر از 0,1 ) بوده که همگی در حد استاندارد بوده است. مقدارمیانگین کادمیم به ترتیب برابر است با 0.019 و 0.021 و 0.022 و 0.021 که با استاندارد ایران مطابقت دارد ولی از نظر EPA قابل استفاده نمی باشد.در مورد روی نیز به ترتیب نتایج، 0.36 و 0.12 و 0.15 و 0.34 می باشد که همگی در حد استاندارد بوده است. نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان دهنده این است که پساب کارخانجات مورد نظر از لحاظ فلزات سنگین درحد استاندارد بوده است. لذا قابلیت استفاده در زمینه کشاورزی و فضای سبز را دارد.

کلمات کلیدی:
پساب - کارخانجات کاشی و سرامیک میبد- استفاده مجدد- فلزات سنگین- کشاورزی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/517692/