بررسی میزان فلوئور موجود در آب آشامیدنی روستاهای استان مرکزی در سال 1386

Publish Year: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,959

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCWW02_099

تاریخ نمایه سازی: 27 اردیبهشت 1387

Abstract:

فلوئور یکی از آنیون های موجود در آب و خاک است که ترکیبات مختلف آن در طبیعت پراکنده است . فلوئور سیزدهمین ماده از لحاظ مقدار کل موجود در زمین می باشد لیکن مقدار آن در آبهای مختلف متفاوت است . از آنجاییکه بیشترین نیاز بدن به فلوئور از طریق آب آشامیدنی تامین می شود لذا تعیین مقدار آن در آب آشامیدنی از اهمیت بسزایی برخوردار است طبق استاندارد موجود غلظت فلوئور در آب آشامیدنی 0/4 – 1 میلی گرم در لیتر می باشد. چنانچه میزان فلوئور موجود در آب آشامیدنی کمتر از 0/5 میلی گرم در لیتر باشد در دوره کلسیم سازی دندان (0-12 سالگی) باعث پیدایش دانه ها و لکه ها در مینای دندان می شود که به آن فلوئوروزیس گویند . لذا انجام مطالعات جهت پایش کیفیت شیمیایی و ارائه برنامه های کنترل ضروری می باشد . طرح مطالعاتی بررسی میزان فلوئور موجود در آب آشامیدنی روستاهای استان مرکزی به مدت یکسال از فروردین 86 لغایت اسفند 86 بر روی 106 نمونه آب شرب روستاهای استان مرکزی و در آزمایشگاه آب و فاضلاب معاونت بهداشتی استان مرکزی مورد آنالیز قرار گرفت ؛بافته های حاصل از این پژوهش نشان می دهد که در روستاهای 7 شهر میانگین فلوئور موجود در آب آشامیدنی بیش از 0/4 میلیگرم در لیتر ( تقریبا مناسب ) و در یک شهر کمتر از این مقدار می باشد و به طور کل میانگین فلوئور موجود در آب آشامیدنی روستاهای سطح استان 0/54 میلیگرم در لیتر می باشد که تقریبا قابل قبول است . حداکثر میزان فلوئور موجود در آب آشامیدنی روستاها مربوط به شهرستان کمیجان با متوسطه 0/94 و حداقل آن در شهرستان شازند 0/31 میلیگرم در لیتر می باشد (1و3).

Authors

سعید صالحی

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط و کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت است

مجتبی قلعه نویی

کارشناس بهداشت محیط و کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت استان مرکزی

لیلا صادقی

کارشناس بهداشت محیط و کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت استان مرکزی

سید محمد رضایی

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط و کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت است

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • رهنمودهای کیفیت آب آشامیدنی توصیه ها، زمستان 1375، سازمان بهداشت ...
  • - دانستنیهای بهداشت دهان و دندان، 1377، طرح کشوری بهداشت ...
  • اطلاعات موجود در گروه مهندسی بهداشت محیط مرکز بهداشت استان ...
  • نمایش کامل مراجع