بررسی فن آوری های غیر مخرب در آزمون ادوات کشاورزی، ارزیابی کیفیت مواد غذایی و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی محصولات کشاورزی

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 722

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

PDCONF01_009

تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1395

Abstract:

در دو دهه اخیر جهش قابل توجهی در توسعه و بکارگیری فن آوری غیر مخرب در زمینه کیفیت سنجی محصولات کشاوزی، بـاغی و صنایع غذایی و نیز تشخیص عیوب، موفق یا ناموفق بودن تکنولوژی ساخت در ریخته گری و تغییر شکل فلزات و یا غیر فلـزات شـده است. آزمایش های غیر مخرب شامل ابزار و روش های متعددی بوده که هر کدام از آنها دارای مزایا، معایب و محدودیت هـای خـاص خود می باشد که از جمله آنها می توان به مایعات نافذ منعکس کننده، آنالیز به کمک ذرات مغناطیسی، تصویر سازی بوسـیله جریـان فوکو، امواج مافوق صوت، رادیوگرافی، رادیوگرافی دیجیتال، ترموگرافی، مایکروویو، شبکه های عصبی، روش صوتی، روش طیف سنجی، مادون قرمز نزدیک، روش طیف سنجی رامان، روش طیف سنجی رزونانس مغناطیسی هسته، روش اشعه ایکس و بینایی ماشـین نـام برد. از بین روش های فوق روش اشعه ایکس برای پارامترهای کیفی مناسب هستند که وابسته به تغییرات جرم اند. ترموگرافی مـافوق صوت محدودیت های کمتر و دامنه کاربرد بیشتری دارد و نیز از دقت کافی در تشخیص عیوب در ادوات بـر خـوردار اسـت . تجزیـه و تحلیل اطلاعات بدست آمده در این روش براحتی قابل انجام است. بـا اینکـه روش مـادون قرمـز بـرای انـدازه گیـری کیفـی و کمـی محصولات کشاورزی و غذایی مناسب ترین روش بکار می رود اما به دلیل جذب قوی آب، استفاده از این تکنیک در ارزیابی محصولات کشاورزی آبدار و تازه خوری محدود شده است.

Authors

قدیر تقی زاده مقدم

مدرس گروه مکانیک دانشکده فنی و حرفه ای سما، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آمل، ایران، آمل و کارشناس ارشد مکانیک بیوسیستم (مکانیک ماشین های کشاورزی)

رضا مهدوی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش مازندران

حسن یوسف نیا پاشا

کارشناس ارشد مکانیک بیوسیستم (مکانیک ماشین های کشاورزی)

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :