تجزیه و تحلیل توانمندی ها و موانع حاکم بر صنعت گردشگری استان آذربایجان شرقی؛ و ارائه راهکار های استراتژیک برای توسعه ی گردشگری استان

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 510

This Paper With 11 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SAREBANAN01_100

تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1395

Abstract:

صنعت گردشگری به عنوان سومین صنعت پر درامد دنیا در بسیاری از کشور های پیشرفته شناخته شده است و به دنبال پی بردن به اهمیت آن بخش های دولتی و خصوصی سرمایه گذار در این زمینه با توجه به اینکه می توانند درآمد های ارزی فراوانی از این مسیر کسب کنند، سعی در توسعه ی این صنعت پاک داشته اند تا با فراهم کردن زیر ساخت ها و رو ساخت های لازم به طور اساسی و برنامه ریزی شده سالانه میلیون ها گردشگر را جذب کنند. کشور ایران علی رغم داشتن پتانسیل فراوان گردشگری اعم از طبیعی، فرهنگی، ورزشی، سلامت و...متاسفانه نتوانسته به جایگاه واقعی خود در این صنعت دست پیدا کند و سهم خود را از میلیارد ها دلار که سالانه گردشگران هزینه می کنند به دست آورد. همه ی استان های ایران پهناور از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب دارای پتانسیل بالقوه برای توسعه ی انواع گونه ها و الگو های مختلف گردشگری هستند که متاسفانه در سطح کلان به علت اتکا به اقتصاد تک محصولی یعنی اقتصاد نفتی و در سطح خرد به علت عدم برنامه ریزی و بازار یابی مناسب در سطح ملی و فراملی توسط مسئولین دولتی و خصوصی در زمینه ی گردشگری، بلا استفاده مانده اند. یکی از این استان ها، استان سرسبز آذربایجان شرقی واقع در شمال غرب ایران است که از یک سو به علت داشتن طبیعت چشم نواز، تاریخ، فرهنگ و تمدنی بسیار غنی و از سوی دیگر همجواری و نزدیک بودن این استان با چندین کشور همسایه از جمله آذربایجان، ارمنستان و ترکیه می تواند مقصد بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی بواسطه ی میراث فرهنگی و طبیعی خود باشد اما این امر تاکنون به نا به دلایلی تحقق نیافته است، هدف پژوهش حاضر بررسی و تجزیه تحلیل محیطی برای شناخت نقاط ضعف، قوت، فرصت ها و تهدید ات گردشگری استان می باشد. لذا محقق در طی این مقاله با استفاده از روش اسنادی- کتابخانه ای و توصیفی- تحلیلی کار خود را با مطالعه ی مقالات در این زمینه شروع کرده و سپس با استفاده از ماتریس معروف SWOT عوامل محیطی درونی و بیرونی را به عنوان توانمندی ها و موانع توسعه ی گردشگری استان تحلیل کرده است و در نهایت راهکار های استراتژیک قابل اجرا برای توسعه ی صنعت گردشگری استان ارائه کرده است. نتایج حاکی از آن است که اولین قدم برای توسعه گردشگری استان شناخت قابلیت ها و موانع می باشد تا با تحکیم قوت ها و پوشش ضعف ها، استفاده از فرصت ها و از بین بردن تهدید ها مسیر توسعه ی گردشگری هموار گردد.

Authors

ژاله هاشم زاده

کارشناس ارشد مدیریت جهانگردی-گرایش برنامه ریزی توسعه ی گردشگری از دانشگاه علامه طباطبایی تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • دیوید، فردریک. مترجم: اعرابی، سید محمد. "کتاب مدیریت استراتژیک"(1390)، انتشارات ...
  • راست قلم، مهدی؛ خلیل مقدم، بیژن و حیدری، رسول (1385)، ...
  • صدیق، مهدی. ملک زاده، علی و سلطان زاده، اکبر(1391)، " ...
  • شمس، مجید و امینی، نصیره(1388)، "ارزیابی شاخص فرهنگ ایرانی و ...
  • قلی پور سلیمانی، علی (1386)، _ مطالعه ی تطبیقی صنعت ...
  • محرابی، جواد؛ خلیلی شورینی، سیاوش و خلفی، احمد (1391)، _ ...
  • مدهوشی، مهرداد و ناصرپور، نادر (1382)، _ ارزیابی موانع توسعه ...
  • هزار جریبی، جعفر و نجفی، ملک محمد(1391)، _ بررسی جامعه ...
  • Dodds, R. and Butler, R. (2010), " Barriers to implementing ...
  • The economic impact of tourism .An input- out put analysis" ...
  • Tosun, C. (2000), "Limits to community participation in the tourism ...
  • نمایش کامل مراجع