CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی احساس امنیت اجتماعی- فرهنگی زنان 15 الی 70 سال در پیاده روهای کلانشهر تبریز (مورد مطالعه: محور بازار حد فاصل میدان دانشسرا تا راسته کوچه)

عنوان مقاله: بررسی احساس امنیت اجتماعی- فرهنگی زنان 15 الی 70 سال در پیاده روهای کلانشهر تبریز (مورد مطالعه: محور بازار حد فاصل میدان دانشسرا تا راسته کوچه)
شناسه ملی مقاله: CPPLANNING01_060
منتشر شده در همایش ملی نگاهی نو به :شهرسازی، امنیت و پیشگیری از وقوع جرم در فضاهای شهری در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

سانیا پیروزی - دانشجوی کارشناسی ارشد، طراحی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران
پروین دخت لیوارجانی - استادیار، گروه معماری و هنر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
محمدرضا رضاخانلو - دانشجوی دکتری، مدیریت استراتژیک دانشگاه، معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تبریز

خلاصه مقاله:
پژوهش حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی می باشد و به بررسی احساس امنیت اجتماعی و کالبدی در بین زنان 15 الی 70 سال ساکن کلان شهر تبریز در حدفاصل پیاده روهای بین دانشسرا تا راسته کوچه می پردازد. این مطالعه از نوع پیمایش اجتماعی بوده و یافته های تحقیق با استفاده از تکنیک پرسشنامه توام با مصاحبه جمع آوری شده است. اعتبار و روایی مقیاس های تحقیق با توجه به نتایج ضریب آلفای کرونباخ مورد تأیید قرار گرفته و با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران مجموعاً تعداد381 نفر به عنوان حجم نمونه مورد بررسی قرار گرفته اند. در این مطالعه پس از بررسی مبانی نظری، با توجه به جدید بودن موضوع، نمونه تجارب جهانی بررسی شده و در نهایت شاخص های لازم استخراج شده است که شامل تأثیر کاربری ها و فعالیت های ناشی از آن، کیفیت و کمیت سیستم حمل و نقل عمومی، تأسیسات و تجهیزات شهری، فشردگی بافت و عوامل اجتماعی و فرهنگی بر حس امنیت زنان می باشد. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که، بین امنیت کالبدی و فرهنگی، اجتماعی با حس امنیت زنان رابطه وجود دارد.

کلمات کلیدی:
امنیت، امنیت اجتماعی، امنیت شهری، فضای شهری، زنان، تبریز

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/523768/