تحلیل و ارزیابی پارک های شهری و کارکرد آنها در احساس امنیت شهروندان بر پایه رویکرد CPTED با بهره گیری از T-test و ANOVA (موزد مطالعه: پارک های شهری منطقه آزاد تجاری- صنعتی ارس)

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 493

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CPPLANNING01_071

تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1395

Abstract:

امروزه پارک های شهری به عنوان یکی از اصلی ترین و پرکاربردترین فضاهای عمومی شهر به محلی برای بروز انواع جرائم و انحرافات تبدیل شده و این فضای سالم را برای استفاده مردم برای گذران اوقات فراغت به مکانی ناسالم در بسیاری از موارد تبدیل کرده است. با توجه به تفاوت هایی که در بین پارک های درون شهری و پارک های حاشیه ای از نظر طراحی و دسترسی و به تبع آن میزان احساس امنیت شهروندان وجود دارد در این تحقیق ابتدا به بررسی تفاوت در میزان احساس امنیت شهروندان در پارک های درون شهری (شهر جلفا) و پارک های حاشیه ای و اطراف شهر محدوده منطقه آزاد ارس اشاره و در ادامه ضمن بررسی وضعیت کارکرد پارک های شهری در محدوده منطقه آزاد ارس به تبیین تأثیر کارکرد پارک ها در امنیت و آرامش شهروندان با استفاده از رویکرد CPDED پرداخته شده است. روش تحقیق مقاله حاضر توصیفی- تحلیلی بوده و به منظور سنجش احساس امنیت شهروندان از روش مطاعه میدانی و پرسنشنامه استفاده شده است. از اینرو تعداد 360 پرسشنامه در 6 پارک محدوده منطقه آزاد ارس توزیع و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. احساس امنیت شهروندان در 10 فضا و موقعیت مختلف در پارک ها مورد پرسش و از طریق نرم افزار آماری SPSS مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج تحقیق نشانگر این است که بین پارک های درون شهری و حاشیه ای از لحاظ میزان احساس امنیت شهروندان تفاوت معناداری وجود دارد، بطوریکه پارک های درون شهری احساس امنیت بالاتری را برای شهروندان فراهم می کنند. و همچنین در رابطه با کارکرد پارک ها نیز به این نتیجه رسیدیم که در محدوده مورد مطالعه پارک رسالت 2 (کمربندی) با کارکرد غالب ورزشی- ارتباطی بیشترین میزان احساس امنیت را برای شهروندان فراهم می کند ولی در پارک سایت اسکان نوروزی با کارکرد غالب اقامتی شهروندان هنگام قرارگیری در فضاهای آن کمترین میزان احساس امنیت را دارند. بطور کلی نتایج تحقیق در راستای نظریه فضاهای قابل دفاع شهری اسکار نیومن می باشد.

Keywords:

احساس امنیت , پارک های درون شهری , کارکرد پارک , فضاهای قابل دفاعف منطقه آزاد ارس , آزمون T , واریانس یکطرفه

Authors

مسعود موسی خانی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرند

یعقوب بدرنژاد

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرند 2