استخراج دگرسانی های شاخص در معادن مس پورفیری سرچشمه و دره زار با کمک روشهای نوین طبقه بندی سنجش واگرایی طیفی SID و ماشین برداری پشتیبانی SVM برگه 1:100000 پاریز

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 678

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ESUD02_446

تاریخ نمایه سازی: 22 آبان 1395

Abstract:

به دلیل اهمیت اکتشاف کانسارهای مس پورفیری دو معدن سرچشمه و دره زار واقع در برگه 1:100000 پاریز در استان کرمان به عنوان مدل اکتشافی انتخاب گردید و کانی های شاخص (آلونیت ،کائولینیت، مسکویت، اپیدوت، کلریت و کلسیت) مربوط به هر zone (آرژلیک پیشرفته ،فیلیک و پروپلیتیک) انتخاب و طیف آزمایشگاهی هر کدام از کانی های نام برده شده از کتابخانه نرم افزار ENVI استخراج گردید و با روش طبقه بندی نظارت شده سنجش واگرایی طبقه SID بر روی تصویر سنجنده ASTER مربوط به برگه زمین شناسی 1:100000 پاریز پس از اعمال تصحیحات اتمسفریک و رادیومتریک و کالیبره کردن طیفهای آزمایشگاهی نام برده شده بر روی تصویر مورد نظر پردازش انجام گردید. کانهی های شاخص هر ZONE دگرسانی بارزسازی شد و در محیط GIS در کنار یکدیگر قرار داده شد و به عنوان یک نقشه واحد که هر سه دگرسانی را شامل می باشد نمایش داده شد و سپس از زونهای دگرسانی های بارز شده نمونه برداری پیکسلی انجام گردید و به کمک روش ماشین بردار پشتیبانی SVM با تابع کرنل خطی طبقه بندی از نوع انجام گردید و نواحی دگرسانی با تفاوت اندک مشخص دش. دو روش ذکر شده توانسته اند با دقت بالایی زونهای دگرسانی آلرژلیک پیشرفته، فیلیک و پروپلیتیک از داخل به خارج تفکیک کنند و در مقایسه با سایر روشهای به دلیل پیچیدگی الگوریتم مثلثاتی و آماری این دو روش پاسخگوی بسیاری خوبی در ارتباط با طبقه بندی و شناسایی دگرسانی های بودند به دلیل اینکه این روشها به صورت تئوری بررسی شده اند برای صحت سنجی طبقه بندی ها، چک فیلد انجام گردید و پیکسلهای معرف دگرسانی های شاخص با نمونه گیری تطبیق داده شدند و دقت کار مشخص گردد.

Authors

شهاب خوشابی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

فرانک فیضی

عضو هیئت علمی و استادیار گروه مهندسی معدن اکتشاف دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ام می ترم پ. ا. (1388). پردازش کامپیوتری تصاویر سنجش ...
  • محمد حسن کریم پور، سعید سعادت. (1389). زمین شناسی اقتصادی ...
  • مهیار یوسفی _ ابوالقاسم کامکار روحانی. (1389). اصول روش های ...
  • Chang, C.-I. (2000). An Informati on-Theoretic Approach to Sp ectralV ...
  • INFORMA TION THEORY, 1927-1932. ...
  • Faranak Feizi، Edris Mansouri، Amirabbas Karbalaei Ramezanali., 2016. "Prospecting of ...
  • Huber, H. (1969). Geological map of Iran sheet no. 5, ...
  • McNutt, M. K. (2010). Porphyry Copper Deposit Model. U.S.A: USG5 ...
  • نمایش کامل مراجع