CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ساخت، اعتباریابی و رواسازی پرسشنامه نقش مؤلفه های هویت فرهنگی در بازآفرینی بافت تاریخی به منظور دستیابی به پایداری اجتماعی (نمونه موردی:محله آب انبارنو شهر ساری)

عنوان مقاله: ساخت، اعتباریابی و رواسازی پرسشنامه نقش مؤلفه های هویت فرهنگی در بازآفرینی بافت تاریخی به منظور دستیابی به پایداری اجتماعی (نمونه موردی:محله آب انبارنو شهر ساری)
شناسه ملی مقاله: AUCNAGHSH01_041
منتشر شده در اولین کنفرانس ملی چشم انداز آینده معماری و شهرسازی با رویکرد توسعه پایدار در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیدعلی سیدیان - عضو هیئت علمی گروه معماری دانشگاه مازندران
الهام صالحی - کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی پردیسان فریدون کنار

خلاصه مقاله:
سبک معماری هر دوره انعکاسی از فرهنگ و هنر آن محسوب می شود و ناحیه تاریخی شهرها به جد تجلی گاه این امراست اما امروزه بافت های تاریخی شهرها هویت خود را به واسطه توسعه های جدید و یا مداخلات غیرمعطوف به مکان وفرهنگ از دست داده اند.در واقع می توان گفت برای بازآفرینی بافت های تاریخی، باید علاوه بر پاسخگویی به نیازهای مردمو زندگی روزمره، رجوع معنی داری به هویت فرهنگی بافت گردد. مطالعه حاضر با هدف ساخت، اعتباریابی و رواسازیپرسشنامه نقش مؤلفه های هویت فرهنگی در احیاء و بازآفرینی هویت فرهنگی بافت تاریخی به منظور دستیابی به پایداریاجتماعی براساس مطالعات و مصاحبه با اساتید تهیه شد. در فرآیند پژوهش پنج عامل به عنوان مؤلفه های انعکاس دهندههویت فرهنگی شناسایی گردیده است که برای اطمینان از صحت نتایج به دست آمده و تعیین اولویت عوامل بر یکدیگر،عوامل مذکور در قالب یک پرسشنامه تنظیم و با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای، از یک نمونه 200 نفری ازشهروندان ساروی پرسیده شد. پرسشنامه ها با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل شد. روشهای به کار رفته در تحلیلداه ها شامل تحلیل گویه ها (ضریب تمیز و روش لوپ)، روایی محتوا، روایی سازه، اعتباریابی (محاسبه ضریب آلفایکرونباخ)، آزمون کولموگروف اسمیرنوف - و آزمون t تکنمونهای، آزمون فریدمن جهت رتبه بندی مؤلفه ها و و تحلیل عاملیتأییدی با نرم افزار Amos بودند. اعتبار این پرسشنامه از طریق محاسبه آلفای کرونباخ 81 / 0 به دست آمد. با درنظرگرفتن نتایج این پژوهش میتوان گفت این پرسشنامه از اعتبار و روایی مناسبی برخوردار است و تمامی مؤلفه های یادشده دارای ضریب تأثیر معنی داری بر روی عامل هویت فرهنگی بوده اند. در واقع تأثیرگذاری همه عوامل یاد شده اثباتشده است و می توان گفت با بهره گیری هرچه بیشتر از مؤلفه های به دست آمده در فرآیند پژوهش، می توان میزان موفقیتامر بازآفرینی بافت تاریخی در دستیابی به پایداری اجتماعی را افزایش بخشید.

کلمات کلیدی:
اعتباریابی، رواسازی، پرسشنامه هویت فرهنگی، بازآفرینی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/527262/