CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی ارتباط بین حاکمیت شرکتی و روش های تأمین مالی و سودآوری در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

عنوان مقاله: بررسی ارتباط بین حاکمیت شرکتی و روش های تأمین مالی و سودآوری در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
شناسه ملی مقاله: AEFMC02_055
منتشر شده در دومین کنفرانس بین المللی حسابداری،اقتصاد و مدیریت مالی در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمدجواد کرمی - کارشناسی ارشد حسابداری و مدرس دانشگاه علمی کاربردی دورود
بهمن خدیور - دانشجوی کارشناسی حسابداری دانشگاه علمی کاربردی دورود
علیرضا اسدی - دانشجوی کارشناسی حسابداری دانشگاه علمی کاربردی دورود

خلاصه مقاله:
امروزه چگونگی روش های تأمین مالی، کنترل و اداره شرکت ها از جمله مهمترین مباحث حاکمیت شرکتی می باشد. تحقیق حاضر با هدف بررسی ارتباط حاکمیت شرکتی و روش های تأمین مالی و سود آوری در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی 1382 تا 1386 انجام می شود. جامعه آماری را کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در این دوره تشکیل می دهند (420=N). نمونه گیری از جامعه آماری تحقیق صورت نگرفته ولیکن از تعداد کل شرکت های پذیرفته شده در بورس تنها 299 شرکت قابلیت انجام تحقیق را دارند(299=n). اطلاعات تحقیق از مطالب انتشار یافته توسط سازمان بورس اوراق بهادار تهران طی دوره تحقیق به دست می آید. با استفاده از نرم افزارهای اکسل 2003 و 17 Spss از اطلاعات یاد شده میزان تمرکز مالکیت و سطوح مختلف آن محاسبه شده و رابطه آن با میانگین سرمایه به عنوان معیار اندازه شرکت ها و روشهای تأمین مالی با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 0/05 (0/05=α) مورد بررسی قرار می گیرد.همچنین آثار هریک از متغیر های فوق بر سود آوری شرکت ها مورد بررسی قرار می گیرد. نتایج بدست آمده از تحقیق نشان می دهد مهمترین شیوه تأمین مالی در شرکتهای ایرانی به ترتیب ایجاد بدهی، انتشار سهام و سود انباشته می باشد. میزان تمرکز مالکیت در سطح اولین سهامدارعمده در شرکتهای ایرانی دارای میانگین بالایی می باشد و همچنین با افزایش اندازه شرکت بر سود آوری آن ها افزوده و بر میزان اتکاء شرکت ها به تأمین مالی از طریق ایجاد بدهی کاسته می شود و از سویی دیگر با افزایش تمرکز مالکیت بر میزان اتکاء بر ایجاد بدهی به میزان معناداری افزوده می گردد. بنابراین به نظر می رسد سهام داران اکثریت در شرکت های ایرانی نمی خواهند کنترل خود را بر شرکت از دست بدهند.

کلمات کلیدی:
حاکمیت شرکتی، تمرکز مالکیت، اندازه شرکت، سود آوری، سهامداران اکثریت (عمده)، تأمین مالی، ایجاد بدهی، سود انباشته و انتشار سهام)

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/530132/