CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

راهنمای بررسی و واکاوی ورود معماری غربی در معماری معاصر ایران و تاثیر آن بر بناهای آن دوره (با مطالعه موردی بناهای دوره قاجاریه در تهران)

عنوان مقاله: راهنمای بررسی و واکاوی ورود معماری غربی در معماری معاصر ایران و تاثیر آن بر بناهای آن دوره (با مطالعه موردی بناهای دوره قاجاریه در تهران)
شناسه ملی مقاله: IACUT02_003
منتشر شده در دومین همایش بین المللی معماری،عمران و شهرسازی در آغاز هزاره سوم در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

عادله صابرمیمندی - دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد محمود آباد

خلاصه مقاله:
هر اقتباس از معماری اروپایی در دوره قاجار به صورتهای گوناگون از جمله اقتباس برخی از عناصر تزئینی مانند نقوشسرستون ها یا نقوش تزیینی بالای سردر ورودی ها تا اقتباس از بعضی عناصر معماری مانند سنتوری ها و فرم پنجره ها وحتی در مواردی اقتباس کامل ترکیب حجمی و عناصر یک ساختمان صورت میگرفت. بنابراین تقلید از معماری اروپاییو روسی از دوره قاجار بهصورت آشکار و ملموس در ایران آغاز شد. در این مقاله ، نفوذ معماری نئوکلاسیک به ایران وچگونگی تاثیرپذیری معماری معاصر از این سبک غربی، به صورت موردی در ابنیه شهر تهران مورد تحلیل و بررسی قرارگرفته است. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان می دهد که در زمان ناصرالدین شاه به سبب سفرهای مکرر شاه ودرباریان به فرنگ ، کشور بتدریج از جهان شرق پا به جهان غرب گذاشته و توجه ها از لاهوت و سنت به ناسوت وغربتغییر جهت یافته و معماری غرب به عنوان نمادی از تجدد و پیشرفت وارد معماری ایران شد.

کلمات کلیدی:
معماری دوره قاجاریه, تجدد, معماری نئوکلاسیک, تزئینات, تهران

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/531659/