CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مونیتورینگ فرآیندهای آموزش و یادگیری براساس اهداف استراتژیک ( تجربه موردی طراحی داشبورد آموزش در شرکت ایران خودرو دیزل )

عنوان مقاله: مونیتورینگ فرآیندهای آموزش و یادگیری براساس اهداف استراتژیک ( تجربه موردی طراحی داشبورد آموزش در شرکت ایران خودرو دیزل )
شناسه ملی مقاله: THCD03_018
منتشر شده در سومین کنفرانس ملی آموزش و توسعه سرمایه انسانی در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی محمد آقاعلیخانی - رئیس اداره کل آموزش و توسعه IKD ، کارشناسی ارشد فلسفه آموزش
وحید زینلی - کارشناس ارشد آموزش IKD ، کارشناسی ارشد مکانیک

خلاصه مقاله:
در این مطالعه کوتاه برآنیم که نحوه اندازه گیری و نمایش خروجی های آموزش را مرور کرده و تاثیر آن را در بهبود تصمیمات به نحوی موثر و قانع کننده نمایش دهیم به گونه ای که مدیران سازمان با رویکردهای چند وجهی ( مهندسی، مالی و عملیاتی ) آنها را درک کرده ، بپذیرند و مهمتر از همه در بهبود آن نتایج با جریان آموزش و یادگیری همراهی بیشتری داشته باشند. براساس یک منطق ساده آنچه را نتوانیم اندازه گیری کنیم نمی توانیم مدیریت کنیم بنابراین آنچه این مطالعه در پی آن است این که چگونه می توانیم جریان آموزش و یادگیری را بهتر مدیریت کنیم؟ برای این هدف از کجا باید آغاز کنیم؟ و چه چیزی را باید اندازه گیری کنیم؟ در پاسخ به این پرسشها ابتدا باید به یک سری مراجع و منابع مشخص دسترسی داشته باشیم تا مرجع اعتبار کلیت کار باشند و دست کم در کار انطباق درستی مسیر مرجع قضاوت باشند که آنچه بن مایه این مطالعه قرار گرفته است عبارتست از سند استراتژی آموزش و شناسنامه فرایندهای آموزش ، با مطالعه و بازانگاری این دو مستند در گام اول فهرستی از شاخص های اندازه گیری ناظر بر اهداف و فرآیندها استخراج شدند و در گام دوم با بهره مندی از رویکرد تحقیق کیفی با حضور خبرگان آموزش و با روش طوفان مغزی فهرست شاخص های مورد نظر براساس دو عامل قابلیت اندازه گیری و قابلیت تصمیم سازی استخراج شدند سپس شاخص های کلیدی نهایی شده و مبنای کار در مونیتور کردن فرآیندها براساس اهداف استراتژیک قرار گرفته و یک بانک اطلاعاتی اولیه تدوین گردید. دلخواسته بعدی این مطالعه نمایش درست، دقیق و اثرگذار داده های نشانگر عملکرد آموزش بود که در همین راستا با بررسی پیشینه و سوابق و با تکیه بر داشته های در دسترس داشبورد ویژه و متناسب طراحی شده و در نهایت مجموعه مولفه های این پژوهش در قالب یک مدل مفهومی - عملیاتی متناسب با نیاز و شرایط سازمان طراحی گردید. براساس این مدل داده های مورد نیاز مطابق با شاخص های تعریف شده و در بازه های زمانی معین گرداوری و در بانک اطلاعاتی مزبور وارد می شوند و نتایج آن به طور خودکار در داشبود قابل مشاهده و رصد بوده و طبعا وضعیت هر شاخص، نشانگر یک وضعیت در یک طیف پنجگانه که از پیش تعریف شده اند بوده و در نهایت منجر به تصمیم بهتر برای بهبود هر یک از فرآیندهای مورد ارزیابی می گردند.

کلمات کلیدی:
اهداف استراتژیک، پایش، شاخص، داشبورد، فرآیندهای آموزش

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/535005/