توزیع مکانی و تغییرات مولفه های هیدروشیمیایی آبهای زیرزمینی دشت امامزاده جعفر گچساران و مقایسه آنها با حداکثر مجاز آب شرب

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 454

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

WHEC02_116

تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1395

Abstract:

آبخوان دشت امام زاده جعفر گچساران یکی از منابع آب زیرزمینی حایز اهمیت در جنوب غرب استان کهکیلویه و بویراحمد می باشد که سالیانه بیش از 20 میلیون متر مکعب آب از آن جهت مصارف مختلف استحصال می شود. از اینرو بررسی روند تغییرات کیفیت آب زیرزمینی در برنامه ریزی و مدیریت پایدار منابع آب این دشت از اهمیت بسیار بالایی دارد. در این تحقیق تغییرات کیفی آب زیرزمینی دشت با به کار گیری سامانه اطلاعات جغرافیایی ( GIS ) مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور پس از بازدیدها و مطالعات زمین شناسی و بررسی محل حفر چاه های موجود و شناسایی نقاط نمونه برداری، تعداد 27 نمونه از منابع آب موجود در دشت بر مبنای روش استاندارد نمونه برداری از منابع آب زیرزمینی در سال 1393 برداشته شد. پارامترهای کیفی مورد بررسی در این پژوهش، شامل یونهای کلسیم( + 2 Ca )، منیزیم ( + 2 Mg )، سدیم ( +Na ) پتاسیم ( +K )، کلر ( -Cl ) و یون بی کربنات ( -3 HCO ) ، یون سولفات ( - 2 4 SO ) و پارامتر های سختی کل ( TH )، هدایت الکتریکی ( EC )، ، مقدار مواد جامد حل شده در آب ( TDS ) می باشد. با توجه به یافته های این مطالعه می توان نتیجه گرفت که به طور کلی کیفیت شیمیایی آب چاه های موجود که برای مصارف مختلف در مقایسه با استانداردها در حد مطلوب می باشد اما با توجه به نتایج پایش کیفی در سالهای گذشته، تغییرات کمی پارامترهای کیفی آبهای زیرزمینی در این دشت نسبت به سالهای قبل کاملا محسوس می باشد و زنگ خطر جدی نزول کیفیت آب زیرزمینی دشت به صدا در آورده است. ضمن اینکه با اجرای کامل طرح انتقال آب از رودخانه شیو به دشت مذکور علی رغم اینکه موجبات بالا آمدگی سطح ایستابی را فراهم می کند اما ممکن است فروشست و انتقال مواد آلاینده حاصل از فعالیت های کشاورزی و صنعتی را به سطح آب زیرزمینی تسریع بخشد.

Authors

فخرالدین صادقی مهر

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی اقتصادی،

سارا ملکی خیمه سرا

دکترای رسوب شناسی، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی بهبهان،

آرش مصلح

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی اقتصادی،

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :